-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Financial Times“: Ukrainos protestuotojai susidūrė su niūria politine realybe

Pastarosiomis dienomis protestuotojų skaičius Kijeve rekordiškai sumažėjo, ir tai verčia susimąstyti apie tolimesnius opozicijos žingsnius, skelbia „The Financial Times“.
Protestuotojai Kijeve
Protestuotojai Kijeve / Mariaus Eidukonio nuotr.

Kijevo centre šiuo metu renkasi vos keli tūkstančiai žmonių, ir tampa aišku, kad Viktoras Janukovyčius sugebėjo ištverti kilusią audrą, neišpildęs nei vieno iš pagrindinių opozicijos reikalavimų. 

Opozicijai dabar atėjo apsisprendimo laikas. Opozicijos lyderiai vis dar neapsisprendžia, ar tęsti protestus, ar skirstytis ir laukti naujos progos – tai greičiausiai būtų kitais metais vyksiantys prezidento rinkimai.

V.Janukovyčiui irgi yra du pasirinkimai – jis gali liepti išvaikyti likusius protestuotojus, tačiau tokiu atveju neatmestina tikimybė, kad opozicija vėl įgaus gyvybės. Arba jis gali laukti, kol protestai galutinai išsikvėps.  

Opozicijos lyderiai viešai kviečia žmones toliau rinktis mieste ir sausį paskelbti visuotinį streiką. Jie kol kas nenori paleisti protestų gijų iš savo rankų, nors, politologų manymu, iš tiesų jų pagrindinis tikslas dabar ruoštis kitų metų rinkimams. Be to, opozicija yra susiskaldžiusi, visi lyderiai – priešininkai. Kitais metais visi trys pagrindiniai opozicijos lyderiai – Vitalijus Klyčko, Arsenijus Jaceniukas ir Olegas Tiagnibokas – ketina dalyvauti prezidento rinkimuose. 

Tai smarkiai apsunkina situaciją. Mat net karščiausiai opozicijos idėjomis tikintys žmonės reikalauja vieningo veiksmų plano, kurį savų tikslų siekiantys lyderiai sunkiai gali pasiūlyti. „Žmonės pasiruošę likti ir saugoti barikadas. Tačiau jiems reikia aiškaus plano, kaip pasiekti konkrečius rezultatus“, – rašoma publikacijoje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius