Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Floridai smogė pirmoji sezono audra, baiminamasi tornadų grėsmės

Į Floridos Big Bendo regioną ketvirtadienį atkeliavo pirmoji šį sezoną audra Andrea, atnešdama vėją ir lietų. Audra keliaus pagal pakrantę ir palies Šiaurės ir Pietų Karolinos bei Džordžijos valstijas, praneša „Fox News“.
Tropinė audra „Andrea“ padariniai Floridos pakrantėje
Tropinė audra „Andrea“ padariniai Floridos pakrantėje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nors meteorologai pranešė, kad audra nebus tokia stipri, jog peraugs į uraganą, jie įspėjo, kad Andrea gali sukelti potvynius ir didžiules bangas. Manoma, kad audra nuslūgs per artimiausias dvi dienas.

Nacionalinis uraganų centras Majamyje pranešė, kad ketvirtadienį, 23 val. vakaro audra buvo apie 70 km į vakarus nuo Džekonsvilio, vėjo greitis siekė 45 km/val. Ji judėjo į šiaurės rytus. Vėjas audros epicentre siekė 100 km/ val. greitį.

Dėl atogrąžų audros įspėti daugelis Floridos pakrantės miestų. Lietus ir vėjas pietryčių pakrantėse ūš ketvirtadienio naktį ir penktadienį. Šeštadienį, judėdama į rytinę JAV dalį, audra susilpnės.

Floridos gubernatorius Rickas Scottas teigia, jog vienas didžiausių audros keliamų pavojų – tornadų tikimybė. Ketvirtadienį jų valstijoje užfiksuoti keturi. R.Scottas paragino gyventojus išlikti budriais.

„Laimei, tai sparčiai kylanti audra“, – sakė jis. Lėtai besiformuojančios audros kelia didesnę potvynių riziką, nes turi daugiau laiko įsisiūbuoti ir prikaupti lietaus.

Kita grėsmė Floridos pakrantėms – audringos bangos. Kai kurios bendrovės priėmė sprendimą uždaryti stovyklavietes, jų neveikia apie 30.

Stipriam vėjui ir smarkioms liūtims ruošiasi ir Džordžijos bei Karolinos valstijos.

Kuboje stiprios liūtys pastarosiomis dienomis vakarinėje šalies dalyje gyventojus paliko be elektros, iš krantų išsiliejo upės, nukentėjo pasėliai. Dėl potvynių nuo pasaulio buvo atkirsta apie 30 miestelių, daugiau kaip 2 600 žmonių ieškojo prieglobsčio.

Audrų sezonas Atlanto vandenyne prasideda birželio 1-ąją ir tęsiasi iki lapkričio pabaigos. Šis audrų sezonas, anot meteorologų, bus ypač aktyvus. Prognozuojama, kad vandenyne susiformuos nuo 13 iki 20 audrų, pusė jų sustiprės iki uraganų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius