Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Francois Hollande'as pripažino: Europa „pavėlavo“ sureaguoti į pabėgėlių krizę

​Vokietijos kanclerė Angela Merkel ir Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as trečiadienį vienas po kito kreipėsi į Europos Parlamentą Strasbūre.
Angela Merkel ir Francois Hollande'as Europos Parlamente
Angela Merkel ir Francois Hollande'as Europos Parlamente / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pirmasis kalbėjęs F.Hollande'as pareiškė, kad Europa per lėtai reagavo į sąmyšį prie savo sienų ir kilusį milžinišką pabėgėlių antplūdį.

„Aš pripažįstu, kad Europa per lėtai susivokė, jog tragedija Artimuosiuose Rytuose ar Afrikoje gali turėti pasekmių pačiai Europai“, – sakė F.Hollande'as.

F.Hollande'as: jeigu mes nesikišime į tuos religinius susirėmimus tarp sunitų ir šiitų, jie augs. Negalvokite, kad mes būsime saugūs, tai bus visuotinis karas.

Jis dar pareiškė, kad ES reikia bendrų Europos sienų ir pakrančių apsaugos, norint apsaugoti Šengeno zoną.

Pasak jo, Europos Sąjungos ir euro zonos integracija turi būti vykdoma toliau, nes kitaip „mes būsime nublokšti atgal ir ir tai bus ES pabaiga“.

Prancūzijos prezidentas taip pat sakė, kad visos suinteresuotos šalys, tarp jų ir Rusija bei Iranas, turi surasti politinį sprendimą Sirijoje.

Prancūzijos vadovas, kalbėdamas Europos Parlamente, taip pat sakė, jog nesiimant veiksmų Sirijoje, Artimuosiuose Rytuose gali kilti „visuotinis karas“.

„Tai, kas vyksta Sirijoje, liečia Europą. Nuo to, kas ten vyksta, priklauso ilgalaikė pusiausvyra visame regione“, – kalbėjo jis.

„Jeigu mes nesikišime į tuos religinius susirėmimus tarp sunitų ir šiitų, jie augs. Negalvokite, kad mes būsime saugūs, tai bus visuotinis karas“, – sakė Prancūzijos prezidentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius