-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gazos Ruože dėl potvynių evakuojami tūkstančiai gyventojų

Gelbėtojai evakavo daugiau nei 5 000 žmonių iš namų Gazos Ruože, užlietų potvynių po keturias dienas pliaupusių liūčių, o kai kuriuos gyventojus, įstrigusius savo namų viršutiniuose aukštuose, teko išgabenti naudojant žvejų valtis arba sunkiąją statybų techniką, šeštadienį pranešė vienas pareigūnas.
Potvynis Gazos ruože
Potvynis Gazos ruože / „Scanpix“ nuotr.

Tebesitęsiančią liūtį sukėlė audra, kuri Jeruzalę ir dalį Vakarų Kranto užvertė storu sniego patalu. Pasnigo netgi kai kur Gazos Ruože – švelnesnio klimato teritorijoje, kuri sniego nematė jau kelerius metus.

Tuo tarpu Izraelyje 350 tūkst. namų šeštadienį buvo likę be elektros, iš jų trečdalis – Jeruzalėje, pranešė policija.

Izraelyje 350 tūkst. namų šeštadienį buvo likę be elektros, iš jų trečdalis – Jeruzalėje.

Gazos Ruožo žemumose vandens lygis kilo nuo smarkių liūčių pradžios trečiadienio vakarą. Šiame palestiniečių anklave buvo užlietos kai kurios gatvės ir namai.

Viena iš labiausiai nukentėjusių teritorijų tapo Nafako gatvė Gazos miesto Šeik Radvano rajone, esanti netoli lietaus vandens saugyklos.

Tame rajone gyvenantis Saidas Halawa sakė, kad saugykla persipildė trečiadienio vakarą. Ketvirtadienį vanduo pradėjo lietis į dviaukščio namo, kuriame gyvena šis vyras ir dar 41 jo gausios šeimos narys, apatinį aukštą.

Šeima iškvietė gelbėtojus ir buvo evakuota valtimi iš viršutinio namo aukšto. Pasak S.Halawa, jie buvo pasiųsti į improvizuotą prieglaudą kaimyninėje mokykloje.

„Mums buvo suteikta pagalba – davė antklodžių ir maisto, tačiau neišgelbėjau jokių savo daiktų“, – skundėsi 52 metų taksistas.

Iš viso apie 5 250 žmonių buvo evakuoti iš užlietų namų, sakė Gazos Ruožo civilinės saugos departamento pareigūnas Mohammedas al Madaina.

Kita smarkiai nukentėjusia teritorija tapo Džebalijos pabėgėlių stovykla Gazos Ruožo šiaurėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius