-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gazos Ruože žuvo Raudonojo Pusmėnulio darbuotojas, greitosios pagalbos brigados narys

Raudonasis Kryžius trečiadienį pranešė, kad praėjusį savaitgalį per Gazos Ruožo bombardavimą žuvo Palestinos Raudonojo Pusmėnulio draugijos greitosios pagalbos brigados narys, dar du buvo sužeisti.
Pagalbos organizacijos atkreipia dėmesį į vis blogėjančią civilių gyventojų situaciją Gazos ruože, o Raudonasis Kryžius kalba apie humanitarinę krizę
Pagalbos organizacijos atkreipia dėmesį į vis blogėjančią civilių gyventojų situaciją Gazos ruože, o Raudonasis Kryžius kalba apie humanitarinę krizę / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tarptautinės Raudonojo Kryžiaus ir Raudonojo Pusmėnulio draugijų Federacijos pareiškime sakoma, kad nuo to laiko dar trys greitosios pagalbos brigados ir mažiausiai keturi greitosios pagalbos automobiliai buvo patekę į kryžminę ugnį.

Vienas medikų automobilis pirmadienį, iškviestas Izraelio kariškių pagal suderintą planą, vis tiek vėliau buvo Izraelio artilerijos apšaudytas, agentūrai sakė Federacijos atstovas Paulas Conneally.

Pasak Federacijos, Palestinos Raudonasis Pusmėnulis dėl tokių incidentų taip pat buvo priverstas evakuoti kelis savo postus net „iš rajonų, kuriuose humanitarinės pagalbos dažnai reikia labiausiai“.

Per pirmąjį incidentą sekmadienį greitosios pagalbos brigados narys Arafa Abdulas Dayemas žuvo nuo minosvaidžių ugnies Džabalijoje, kai brigada važiavo nesuderinusi iškvietimo su Izraelio kariškiais. Iš to paties rajono jie buvo pasitraukę anksčiau dėl įnirtingų mūšių, sakė P.Conneally.

Antrasis incidentas, apie kurį pranešė Raudonasis Kryžius, įvyko tuo metu, kai pirmadienį vakare nukentėjo greitosios pagalbos postas, laikinai perkeltas prie ligoninės atokiau nuo Džabalijos. Poste buvo sužeistas vienas Raudonojo Pusmėnulio darbuotojas buvo sužeistas.

Raudonojo Kryžiaus atstovas Florianas Westphalis sakė, kad dabar laukiama žinių, ar Izraelio kariškiams trims valandoms nutraukus Gazos Ruožo bombardavimą, pagalbos teikimo sąlygos pasikeitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius