-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geertas Wildersas: Nyderlandų vyriausybę formuojančios partijos ignoruoja 1,3 mln. rinkėjų

Antiislamiškų pažiūrų parlamentaras Geertas Wildersas trečiadienį sakė, kad naują Nyderlandų koalicinę vyriausybę formuojančios partijos jį ignoruoja, nepaisydamos 1,3 mln. už jį savo balsą rinkimuose atidavusių šalies gyventojų valios.
Geertas Wildersas
Geertas Wildersas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Taip jis pareiškė po susitikimo su laikinąja sveikatos apsaugos ministre Edith Schippers, šią savaitę vadovaujančią deryboms, kurios partijos turėtų dalyvauti kitos vyriausybės formavime.

Po praėjusios savaitės rinkimų savo jėgas turės suvienyti mažiausiai keturios partijos, kad vyriausybė galėtų užsitikrinti daugumos palaikymą 150 vietų žemuosiuose parlamento rūmuose.

Dvi kadencijas vyriausybės vadovo pareigas ėjusio Marko Rutte konservatorių Liaudies partija už laisvę ir demokratiją (VVD) vėl surinko daugiausiai rinkėjų balsų ir turėtų vadovauti būsimos koalicijos formavimui.

G.Wilderso antiimigracinė Laisvės partija (PVV) užėmė antrą vietą, tačiau M.Rutte ir Krikščionių demokratų partijos lyderis atmetė bendradarbiavimo su ja galimybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius