Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Geros TVF žinios: pasaulio ekonomika atsigaus greičiau nei tikimasi

Tarptautinio valiutos fondo vadovas Dominique'as Straussas-Kahnas pareiškė, kad pasaulio ekonomika atsigaus greičiau nei buvo manoma anksčiau, tačiau tam vis dar reikalinga valstybių parama.
TVF vadovas
Dominique'as Strausso-Kahnas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Prognozė, kurią mes paskelbsime artimiausiomis dienomis, parodys, jog atsigavimas vyksta greičiau, nei buvo tikimasi. Tai yra geros naujienos, tačiau atsigavimas visgi yra trapus, nes daugelyje pasaulio šalių jis palaikomas valstybių subsidijomis, o vietinis poreikis vis dar yra nedidelis“, – pareiškė Tarptautinio valiutos fondo vadovas spaudos konferencijoje Vašingtone.

Atsigavimo tempai skirtinguose pasaulio kraštuose labai nevienodi. Azijos šalys pirmauja, o išsivysčiusios ekonomikos atsigauna žymiai lėčiau, jų ateitis labai smarkiai priklauso nuo valstybinio stimuliavimo, mano D.Straussas-Kahnas. Jis pabrėžė, kad būtent dėl to valstybės privalo nenutraukti subsidijų skyrimų.

Jis taip pat pabrėžė, kad didelis nedarbas neleidžia kalbėti apie tai, jog krizė jau įveikta, ir būtent tai šiuo metu yra viena didžiausių problemų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius