-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 08 /16:08

Graikijos premjeras Aleksis Cipras Maskvoje susitiko su Vladimiru Putinu

Graikijos premjerui Aleksiui Ciprui lankantis Maskvoje, Graikijos pareigūnai tikina, kad šalis neketina prašyti Kremliaus pagalbos, o finansines problemas spręs šalies viduje, skelbia „The Moscow Times“.
Graikijos premjeras Aleksis Cipras ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas
Graikijos premjeras Aleksis Cipras ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Mes neprašėme finansinės pagalbos“, – sakė vienas graikų pareigūnas. „Norime išspręsti savo skolos problemas euro zonos ribose“, – tikino jis prieš A.Cipro ir Vladimiro Putino susitikimą.

Europos Sąjungos vadovai jau išreiškė susirūpinimą dėl vis labiau šiltėjančios Graikijos ir Rusijos retorikos bei graikų pasipriešinimo Vakarų sankcijoms.

Rusija gali naikinti Graikijos produktų importi draudimą

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas leido suprasti, kad Maskva gali panaikinti maisto produktų importo iš Graikijos draudimą, skaudžiai paveikusį svarbias derybas su kreditoriais vedančios šalies ekonomiką.

Apie tai V.Putinas netiesiogiai užsiminė trečiadienį per Kremliuje vykusį susitikimą su Graikijos ministru pirmininku Aleksiu Cipru, ištraukos iš kurio buvo parodytos per televiziją.

V.Putinas pareiškė, kad nuo 2009 iki 2013 metų prekybos tarp abiejų šalių apimtys išaugo du kartus, o pernai sumažėjo 40 procentų.

„Būtent todėl mes privalome atkurti augimo tempą“, – pareiškė Rusijos vadovas ir priminė, jog savu laiku Rusija buvo didžiausia Graikijos prekybos partnerė.

Graikijos eksportas į Rusiją pernai sudarė 357 mln. eurų – 12 proc. mažiau nei dar prieš metus.

V.Putinas pasidžiaugė, kad A.Cipro vizitas Rusijoje vyksta prieš ateinančias ortodoksų Velykas, nes Rusija ir Graikija turi „bendras dvasines šaknis“, tai yra šalys, kurių gyventojų daugumą sudaro krikščionys ortodoksai.

Savo ruožtu A.Cipras pareiškė, kad tikisi naujo etapo Rusijos ir Graikijos santykiuose dėl saugumo ir stabilumo regione.

„Santykiai tarp mūsų tautų išliko, nepaisant įvairių aplinkybių. Mano vizito tikslas – (siekti), kad mes kartu pasistengtume duoti naują pradžią mūsų santykiams, kurie būtų naudingi abiem tautoms ir pasitarnautų stabilumui bei saugumui regione, plačiąja prasme“, – kalbėjo Graikijos premjeras.

V.Putino žodžiai Kremliaus pareigūnams nebuvo netikėti. Ekonomikos plėtros ministras Aleksejus Uliukajevas Rusijos naujienų agentūroms sakė, kad vyriausybė paruošė „su embargu susijusius“ pasiūlymus, kurie bus aptarti susitikime su premjeru Dmitrijumi Medvedevu ketvirtadienį.

Naujas susitarimas galėtų sugrąžinti graikų ūkininkams milijonines pajams, kurias jiems atnešdavo Rusijos rinka.

Tiesioginė Graikijos premjero Aleksio Cipro ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino spaudos konferencija:

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius