Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Graikijoje Salonikų teismo pastate įvyko sprogimas

Graikijos Salonikų miesto teismo pastate įvyko sprogimas, vienas žmogus nukentėjo, pranešė policija.
Sprogimas Salonikų teisme
Sprogimas Salonikų teisme / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kažkas paskambino į vieną vietinio laikraščio redakciją ir pranešė, kad rūsio tualete padėta bomba. Policija spėjo evakuoti didžiąją dalį pastate buvusių žmonių. Nukentėjo vienintelis žmogus – jis atvežtas į ligonine su sužeista koja. Policija pranešė, kad sprogimas šiek tiek apgadino teismo pastatą.

Išvakarėse bomba su laikrodiniu mechanizmu sprogo prie Atėnų kalėjimo. Apie pastarąjį sprogimą taip pat iš anksto buvo perspėti žurnalistai.

Policija abu įvykius sieja su graikų radikalių kairiųjų grupuočių veikla, tarp kurių minima „Revoliucinė kova“, kurią valdžia kaltina 2007 metais apšaudžius JAV ambasadą. Nuo gegužės pradžios Graikijoje rengiamos didžiulės protesto akcijos prieš biudžeto išlaidų mažinimą, kurio mainais už finansinę pagalbą reikalauja ES.

Gegužės 5 dieną visoje šalyje vyko streikas, kuris peraugo į masines riaušes. Į Graikijos miestų gatves pasipylė dešimtys tūkstančių žmonių. Kai kurie daužė vitrinas, padeginėjo automobilius ir mėtė į pastatų vidų butelius su padegamuoju skysčiu. Dėl to viename komerciniame pastate kilo gaisras, per kurį 3 žmonės žuvo.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius