Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Greta G.Gongadzės kaukolės aptikti dar trijų žmonių palaikai

Tęsiantis žurnalisto Georgijaus Gongadzės palaikų paieškoms Ukrainoje, netoli vietos, kur buvo rasta jo kaukolė, aptikti dar trijų žmonių palaikai. Apie tai praneša naujienų agentūra UNIAN.
Palaikai
Palaikai / „Scanpix“ nuotr.

Kaukolė, kuri greičiausiai yra G.Gongadzės, ir trys lavonai, aptikti Kijevo srities Belocerkovskio rajone, netoli Sucholisų kaimo. Kieno tie trys lavonai ir ar jie turi kokią nors sąsają su žurnalisto nužudymu, kol kas neaišku. Ukrainos teisėsaugos pareigūnai svarsto, ar nevertėtų pratęsti paieškų šiose apylinkėse.

„Scanpix“ nuotr./Georgijus Gongadzė
Georgijus Gongadzė

Apie G.Gongadzės kaukolės fragmento radimą pirmą kartą viešai paskelbta liepos 28 dieną. Vietą, kurioje buvo paslėpta žurnalisto galva, nurodė bylos įtariamasis, buvęs Ukrainos vidaus reikalų ministerijos generolas Aleksejus Pukačas. Jis buvo suimtas liepos 22 dieną.

Kaip skelbiama penktadienį, Ukrainos prokuratūros pareigūnai jau baigė rinkti G.Gongadzės kaukolės liekanas ir jos jau perduotos teismo ekspertams.

Opozicijos žurnalistas G.Gongadzė buvo nužudytas 2000-ųjų rugsėjį. Vėliau miške Kijevo srityje buvo rastas jo kūnas be galvos. Tyrimą atliekantys pareigūnai iki pastarojo meto neturėjo jokios informacijos, kur nusikaltėliai paslėpė nužudytojo galvą.

Tyrėjai mano, kad A.Pukačas asmeniškai dalyvavo nužudant G.Gongadzę ir greičiausiai žino, kas buvo nusikaltimo užsakovas.

Tarp galimų žmogžudystės organizatorių žiniasklaida vardija aukštas pareigas užimančių Ukrainos valdininkų pavardes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius