-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gvinėjos sostinėje per protestus žuvo šeši žmonės

Gvinėjos sostinėje pirmadienį kilus smurtiniams protestams dėl mokytojų streikų, jau tris savaites paralyžiavusių mokyklų darbą, žuvo mažiausiai šeši žmonės, pranešė šaltiniai iš vyriausybės.
Protestai Gvinėjos gatvėse
Protestai Gvinėjos gatvėse / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Gvinėja Mirtis

Be to, mažiausiai 30 žmonių buvo sužeisti, įskaitant ir kelis Konakrio policijos pajėgų narius, sakoma vyriausybės pranešime.

Pastarosiomis savaitėmis miestą sukrėtė jau keli smurtiniai protestai. Daugiausia juose dalyvauja jaunimas ir moksleiviai, palaikantys streikuojančius mokytojus.

Mokytojų sąjungos reikalauja, kad pasamdyti mokytojai, dirbantys ne visu etatu, būtų visiškai integruoti į valstybinių mokyklų sistemą. Jos taip pat prašo didesnių atlyginimų ir geresnių darbo sąlygų.

Vyriausybė savo ruožtu vasario 1-ąją uždarė visas mokyklas. Dviem savaitėmis vėliau, po virtinės derybų, valdžios pareigūnai paprašė mokytojų sugrįžti į švietimo įstaigas.

Tačiau sąjungos paskelbė streiką, kuris vis dar vyko pirmadienį sostinėje ir kitose šalies vietose, naujienų agentūrai AFP sakė mokytojai ir kiti liudininkai.

„Mūsų sostinėje vyksta neteisėti ir nelegalūs Konakrio miesto gubernatoriaus protestai“ reikalaujant, kad vėl būtų atidarytos mokyklos, sakoma vyriausybės pranešime.

Protestus lydėjo „smurto ir vandalizmo aktai“, nors praėjusį vakarą buvo pasiektas susitarimas „su sąjungomis po daugybės dienų derybų“.

Per susirėmimus buvo nušauti keturi vyrai, iš kurių du – jaunuoliai, ir viena moteris, pranešė šaltinis iš ligoninės.

Dar vieną nuo neramumų bandžiusį pabėgti jauną vyrą partrenkė autobusas, nurodė šaltinis iš policijos.

Buvo suimta mažiausiai 12 žmonių, žalos patyrė ir keli greitosios pagalbos automobiliai bei visuomenės sveikatos centrai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius