Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Hillary Clinton perspėja dėl iškraipytų naujienų „epidemijos“

Hillary Clinton ketvirtadienį griežtai perspėjo atsisakyti iškraipytų naujienų platinimo, pavadindama tai epidemija su „realiomis pasekmėmis“ gyvenime, pabrėždama, kad su ja reikia kovoti, norint apsaugoti šalies demokratiją.
Hillary Clinton
Hillary Clinton / „Scanpix“/AP nuotr.

Praėjusį mėnesį JAV prezidento rinkimus respublikonui Donaldui Trumpui pralaimėjusi demokratė yra prislėgta ir sukrėsta. Kai kurie D.Trumpo kritikai tvirtina, kad rinkimų rezultatams didelės įtakos turėjo keletas melagingų pranešimų, paskelbtų feisbuke ir kituose socialiniuose tinkluose.

Toks melagingas informacijos skleidimas vos nepareikalavo gyvybių praėjusią savaitę, kai šautuvu ginkluotas vyras įsiveržė į vieną piceriją Vašingtone, sakydamas, kad nori patikrinti pranešimą, kuriame tvirtinama, jog „Comet Ping Pong“ restoranas yra susijęs su vaikų pedofilijos tinklu, o su šiuo neva siejama ir H.Clinton bei vienas jos aukšto rango patarėjas.

„Dabar jau aišku, kad vadinamos iškraipytos naujienos gali turėti pasekmių realiame gyvenime“, – sakė H.Clinton kreipdamasi į dabartinius ir buvusius JAV įstatymų leidėjus Kapitolijaus kalvoje, kur ji dalyvavo atsisveikinimo su Senato demokratų mažumos lyderiu Harry Reidu ceremonijoje.

„Kalbama ne apie politiką ar partiškumą, kyla pavojus gyvybėms“, – sakė ji, kritikuodama „piktybiškai iškraipytų naujienų ir melagingos propagandos epidemiją, kuri per pastaruosius metus apėmė socialinę žiniasklaidą“.

Šį „pavojų“ reikia greitai sunaikinti, sakė ji.

„Privataus ir viešojo sektoriaus lyderiai privalo imtis ginti mūsų demokratiją ir nekaltas gyvybes“, – kalbėjo H.Clinton.

Šis H.Clinton viešas pasisakymas yra antras po jos prisipažinimo, kad rinkimai pralaimėti.

„Dabartinė mano kalba Kapitolijui yra ne visai ta, kurią tikėjausi sakyti po rinkimų“, – pajuokavo politikė, kurios pasisakymą susirinkusieji palydėjo plodami atsistoję.

„Bet po kelių savaičių asmenukių darymo miškuose aš pagalvojau, kad jau būtų visai neblogai pasirodyti viešai“, – sakė ji.

Po pasisakymo H.Clinton neatsakė į žurnalistų klausimus, ar jos nuomone, melagingi pranešimai atėmė iš jos galimybę užimti prezidento postą.

Vadinamoji „Picageito“ istorija, apie kurią netiesiogiai užsiminė H.Clinton, buvo paviešinta prieš lapkričio 8 dienos rinkimus.

Laimei, 28 metų Edgarui Maddisonui Welchui vieną kartą iššovus iš savo pusiau automatinio šautuvo AR-15 picerijoje, kurioje šeštadienio popietę buvo susirinkę daug šeimų, niekas nenukentėjo. Policija greitai areštavo šį vyrą ir aptiko dar du ginklus. Be to, šaulys sakė policijai, kad atvažiavo iš Šiaurės Karolinos, kad pats ištirtų pranešimus, jog restorane „Comet Ping Pong“ neva buvo pedofilų klanas, susijęs su H.Clinton ir jos aplinka.

Šis incidentas dar labiau išryškino neteisingos informacijos skleidimo internete ir socialiniuose tinkluose pavojus. Tokiais pranešimais dažniausiai siekiama neva argumentais paremti įvairių politinių arba visuomeninių grupių nuostatas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius