-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Siriją rusai netrukus išsiųs elitines čečėnų pajėgas

Į Siriją, kur Rusija jau daugiau nei metus vykdo karinę intervenciją, netrukus turėtų išvykti du šios šalies specialiųjų pajėgų batalionai – „Vostok“ ir „Zapad“. Jiems priklausantys kariai yra čečėnai, kurie yra dislokuoti karinėje bazėje prie Grozno, praneša tinklalapis „Kavkazi uzel“.
Čečėnų specialiosios pajėgos
Čečėnų specialiosios pajėgos / „Scanpix“/AP nuotr.

O „Radio Free Europe“ yra skelbiamas vaizdo įrašas iš Chankalos karinės bazės prie Grozno, kuriame treniruojasi čečėnų kariai. Paklausti, ar jie siunčiami į Siriją, vyrai to neneigia ir tikina, kad ten nevyksta ko nors sužeisti, kad „viską leido Alachas“.

VIDEO: Čečėnai kalba apie komandiruotę į Siriją

„Kavkazkij uzel“ skelbia, kad abu elitiniai čečėnų daliniai į Vidurio Rytus turėtų būti perkelti iki šių metų pabaigos – per kelias ateinančias savaites. Manoma, kad čečėnai Sirijoje atliktų karo policijos funkcijas ir saugotų Hmeimimo oro pajėgų bazę.

Portalo šaltinių teigimu, bataliono kariai veiks išskirtinai Sirijos vyriausybės kontroliuojamoje šalies teritorijoje.

Batalionai „Vostok“ ir „Zapad“ buvo suformuoti dar 2003 metais Čečėnijoje. Čia buvo neseniai pasibaigęs Antrasis Čečėnijos karas. Daliniuose tarnauja čečėnai, ištikimi centrinei Rusijos valdžiai Maskvoje.

Į Siriją Rusijos siunčiamiems čečėnams švariai nuskustos barzdos.

Pačioje Čečėnijoje neretai kalbama, kad čečėnai neturėtų kovoti su grupuotės „Islamo valstybė“ džihadistais. Tiesą sakant, nemažai čečėnų ekstremistų yra prisijungę prie šio „kalifato“.

Tad galbūt apsidraudžiant į Siriją Rusijos siunčiamiems čečėnams švariai nuskustos barzdos. Taip esą pasielgta dėl to, kad būtų galima atskirti čečėnus karius nuo čečėnų džihadistų.

Bataliono „Vostok“ kovotojai prieš dvejus metus siautėjo ir Rytų Ukrainoje, kur čečėnai dalyvavo nuožmiuose mūšiuose dėl Donecko oro uosto kontrolės.

Kita vertus, Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas lapkričio pabaigoje pareiškė, kad čečėnų specialiąsias pajėgas treniruos instruktoriai iš JAV. Tiesa, iš privačių saugumo kompanijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius