-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Igoris Jurgensas: visuomenė laukia Dmitrijaus Medvedevo ir Vladimiro Putino sprendimo dėl 2012 metų rinkimų, elitas nervinasi

Neaiškumas, kuris iš dviejų Rusijos lyderių – Dmitrijus Medvedevas ar Vladimiras Putinas – eis į 2012 metų prezidento rinkimus, kelia nervingumą visuomenėje, mano Šiuolaikinės raidos instituto (ŠRI) vadovas Igoris Jurgensas.
Rusijos prezidentas D.Medvedevas (kairėje) ir premjeras V.Putinas stebi karinės aviacijos skrydį.
Rusijos prezidentas D.Medvedevas (kairėje) ir premjeras V.Putinas stebi karinės aviacijos skrydį. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Liaunasi būti priimtina mantra mes susirinksime, kai ateis laikas, pasitarsime ir nuspręsime Rusijos liaudies interesais“. Tai veikė pirmus metus ir palyginti antrus. Bet trečius metus jau nebeveikia“, – sakė I.Jurgensas interviu laikraščiui „Komsomolskaja pravda“, išspausdintame pirmadienį.

I.Jurgenso nuomone, abiem lyderiams reikia išspręsti šį klausimą.

„Visuomenė radikalėja. Sprendimo, kas eina į rinkimus, nebuvimas verčia elitą nervintis. Kažkas su pinigais paprasčiausiai išvažiuos į užsienį – taip pat dėl visa ko. Kažkas susižavės radikaliomis teorijomis“, – mano ŠRI vadovas.

Drauge, jo nuomone, šaliai gera ta aplinkybė, kad V.Putinas ir D.Medvedevas yra „iš vienos šeimos“.

„Taip, mes turime du lyderius: labai konservatyviai elito daliai tai, be abejo, Putinas. Provakarietiškai – Medvedevas. Klausimų nėra – ačiū Dievui, jūs iš vienos šeimos. Nes plyšys tarp politinio biuro narių – Gorbačiovo ir Jelcino – privedė prie šalies sudraskymo“, – priminė I.Jurgensas.

Pasak jo, bendras D.Medvedevo ir V.Putino sprendimas, kas eis į rinkimus, yra „savotiška garantija, kad mes nesudraskysime Rusijos Federacijos. Tačiau spręskite greičiau“, – paragino politologas.

Kalbėdamas apie vyksiančius šiais metais Dūmos rinkimus I.Jurgensas abejojo, kad „bus didelių įvykių“. Jis paaiškino tai tuo, kad „pasirengusiai dialogui su valdžia opozicijai („Teisingas reikalas“, „Jabloko“) kažkurie kanalai praverti“.

Drauge jis mano, kad „jeigu Michailo Kasjanovo ir Boriso Nemcovo Liaudies laisvės partija (LLP) nebus įregistruota, gali būti gatvių demokratijos sprogimas“.

„Manau, B.Nemcovas ir jo bendražygiai pasiryžę imtis ryžtingų priemonių“, – sakė I.Jurgensas ir sutiko, kad tikriausiai LLP vis dėlto nebus įregistruota.

Tam, jo nuomone, „bus pateiktas koks nors juokingas argumentas – kaip ne kartą buvo“.

Politologas mano, kad tai bus klaida. „Tai jau mūsų teisinių institucijų, kurios veikia kažkieno nurodymu, menkumo riba! Na, kiek galima vilkinti tai, kas nevilkinama. Na, turi žmonės savo šalininkų. Jų tikriausiai ne daugiau kaip 5–7 proc. kol kas. Jeigu jiems kas nors nori padaryti reklamą, išpūsti jų elektoratą iki 30 proc. gyventojų, tai, žinoma, geriausias būdas“, – pabrėžė ŠRI vadovas.

I.Jurgensas apgailestaudamas konstatavo, kad kovos su opozicija metodai Rusijoje ir Baltarusijoje panašūs.

„Taip, Tėtušio metodai taikomi ir pas mus. Todėl reikia apsispręsti, ar norime, kad 2012 metų rinkimuose pasikartotų įvykiai Minske, ar vis dėlto kitko“, – pareiškė ŠRI vadovas.

Tačiau, jo nuomone, Baltarusijos prezidento Aliaksandro Lukašenkos veiksmai per prezidento rinkimus Baltarusijoje rodo, kad „žmogus yra neperdaromas“.

„Mūsų valdžioje, beje, tokių visiškai neperdaromų nėra. Tai tikrai ne Medvedevas, tai tikrai ne Putinas. Bet už jų yra daug žmonių, kurie atsako kiekvienas už savo barą“, – sakė ŠRI vadovas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius