-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ilgai slapstęsis Italijos mafijos vadeiva pasidavė pareigūnams

Trejus metus slapstęsis Italijos mafijos bosas trečiadienį pasidavė pareigūnams – po vieno teismo proceso, kai dešimtys jo parankinių buvo pasiųsti už grotų, ir jo žmonos arešto, pranešė policija.
Italijos policija
Italijos policija / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Mafija Italija

33 metų Giuseppe Pesce, kaip manoma, yra pietiniame Kalabrijos regione veikiančiai organizuotai nusikalstamai grupuotei „Ndrangeta“ ('Ndrangheta) priklausančio Pesce klano lyderis. Šis klanas ilgą laiką kontroliavo judrų komercinį Džoja Tauro uostą.

„Pavargau bėgti“, – pasakė jis savo advokatams, kurie jį atlydėjo į sustiprinto režimo kalėjimą, pranešė naujienų agentūra ANSA.

Anksčiau šį mėnesį baigus nagrinėti bylą, kurioje buvo kaltinami 42 Pesce klano nariai, buvo skirtos iki 28 metų laisvės atėmimo bausmės.

Giuseppe Pesce jam nedalyvaujant buvo nuteistas kalėti 16 metų už mafijos grupuotės subūrimą. Atskirai jis yra teisiamas už tai, kad buvo to klano galva.

Jo žmona anksčiau šį mėnesį buvo areštuota, įtariant, kad ji padėjo savo vyrui slapstytis nuo teisėsaugos ir veikė kaip tarpininkė bendraujant su kitais klano nariais.

„Ndrangeta“ aktyviai dalyvauja tarptautinėje narkotikų kontrabandoje, o metinė jos apyvarta, kaip teigiama, yra milijardai eurų.

Ši uždara organizacija yra pagarsėjusi tuo, kad ją sunku išardyti, nes ji yra grindžiama artimais šeiminiais ryšiais, tačiau pastaraisiais metais buvo pradedama vis daugiau tyrimų jos atžvilgiu, daugiausia – dėl persimetėlių liudijimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius