Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Imamas iš Prancūzijos islamą suderina su netradicine lytine orientacija

Vienas Prancūzijos imamas bando suderinti du, iš pirmo žvilgsnio, visiškai skirtingus dalykus – islamo religiją su homoseksualumu. Ir tai jam pavyksta. Prieš kelerius metus šis imamas atidarė homoseksualams draugišką mečetę Paryžiuje, o neseniai sutuokė musulmonių lesbiečių porą Švedijoje, rašo savaitraštis „Spiegel“.
LGBT bendruomenės protesto akcija Stambule
LGBT bendruomenės protesto akcija Stambule / AFP/„Scanpix“ nuotr.

37 m. Ludovico Mohamedo Zahedo tėvai į Prancūziją atvyko iš Alžyro, kai jis dar buvo vaikas. Jam pradėjus lankyti mokyklą, mokytojai dažnai teiraudavosi, ar jis berniukas, ar mergaitė. Ludovicas Mohamedas buvo jautrus, drovus ir mielas vaikas, dėl to tėvas jį vadino lepšiu arba „verkiančia mergiote“.

Korano tiesomis vyriškis iki šiol neabejoja, savo gyvenimo misija laiko Alacho garbinimą.

L.M.Zahedas nuo 12 m. pradėjo lankyti mečetę, o islame rado atsakymus į svarbiausius gyvenimo klausimus. Korano tiesomis vyriškis iki šiol neabejoja, savo gyvenimo misija laiko Alacho garbinimą.

Ankščiau vyriškis priklausė radikalių musulmonų salafitų bendruomenei, kurioje būdamas ir nusprendė tapti imamu bei panoro studijuoti Mekoje.

Salafitų bendruomenė vienu metu jam buvo svarbiausias dalykas visame pasaulyje. Būtent joje L.M.Zahedas jautėsi saugiausiai ir pamena, kad būdamas 17-os, pajuto simpatiją kitam salafitų broliui.

Po mokslų Mekoje L.M.Zahedui grįžus atgal į Marselį, jo gyvenimas pasikeitė. Čia jis nustojo melstis, taip pat nusiskuto barzdą ir įniko į vakarėlius bei narkotikus, o vėliau užsikrėtė ŽIV. Dabar imamas tuometį laikotarpį prisimena tamsiomis spalvomis.

L.M.Zahedo mama, sužinojusi apie savo sūnaus lytinę orientaciją, negalėjo nustoti verkusi, tačiau jo tėvas paragino ją priimti šį faktą, nes, pasak jo, sūnus ir taip stengėsi pasikeisti daugybę metų. Imamas iki šiol nežino, kas paskatino jo tėvą priimti savo sūnų tokį, koks jis yra.

Būdamas 30-ies, po vienos kelionės į Pakistaną, Zahedas vėl atsigręžė į religiją. Jis pradėjo nagrinėti Koraną ir jame neaptiko nė vienos eilutės, smerkiančios homoseksualumą. Be to, įsigilinęs į klasikinę arabų literatūrą, joje rado daugybę homoerotinės tematikos siužetų. Vėliau būsimasis imamas nusprendė įkurti asociaciją, vienijančią homoseksualios orientacijos Prancūzijos musulmonus.

Jis pradėjo nagrinėti Koraną ir jame neaptiko nei vienos eilutės, smerkiančios homoseksualumą.

2012 m. Zahedas pasiryžo Paryžiuje įkurti mečetę, kurios lankytojai nebūtų diskriminuojami dėl savo lytinės orientacijos ir joje jaustųsi visiškai patogiai. Be to, Zahedą ir jo partnerį taip sutuokė vienas imamas.

Šiuo metu Zahedas visame pasaulyje skaito paskaitas apie homoseksualumą ir islamą.

Nors jis sako, kad dar nėra atradęs rūpimų atsakymų į visus kylančius klausimus, tačiau džiaugiasi suderinęs savo tikėjimą su netradicine lytine orientacija. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius