-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Inauguraciją pradės gėjus

Amerikoje įsiplieskė karšti ginčai dėl vyskupo gėjaus, kurį B.Obama pakvietė į savo inauguracijos atidarymo renginį.
Obama
Obama / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Inauguracija

Supykdęs liberaliai nusiteikusią visuomenės dalį tuo, kad į savo inauguracijos ceremoniją sausio 20 dieną pakvietė konservatyvų vyskupą, išrinktasis JAV prezidentas Barackas Obama inauguracijos renginius pavedė pradėti visai priešingų pažiūrų dvasininkui. Savo homoseksualumo neslepiantis anglikonų vyskupas Gene'as Robinsonas iš Naujojo Hampšyro pasakys pamokslą sekmadienį ant Lincolno memorialo laiptų.

Daug demokratų ir gėjų teisių aktyvistų B.Obamai negailėjo kritikos, kad savo inauguracijai jis pasirinko evangelikų pastorių Ricką Warreną, rėmusį Kalifornijos įstatymą, kuriuo buvo uždraustos gėjų santuokos. Pats B.Obama šiam įstatymui prieštaravo ir per rinkimų kampaniją nuolat pabrėždavo, jog pasisako už lygias teises.

Vyskupas G.Robinsonas, patarinėjęs B.Obamai, R.Warreno pasirinkimą pavadino antausiu, bet sakė vis tiek tikįs, jog B.Obama yra labiausiai gėjų teises ginantis prezidentas. „Neabejoju, kad jis yra prezidentas, kuris supranta mūsų problemas. Jis pats yra patyręs, ką reiškia būti diskriminuojamam dėl to, kas esi, – sakė homoseksualus vyskupas. – Pirmą kartą per labai ilgą laiką turėsime draugą Baltuosiuose rūmuose.“ G.Robinsonas pridūrė, jog pakviesdamas į savo inauguraciją visiškai skirtingų pažiūrų dvasininkus B.Obama parodė, koks jis bus lyderis – vienijantis visus amerikiečius.

77 mln. narių turinti Anglikonų bendrija, jungianti Anglikonų bažnyčias įvairiose šalyse, suskilo, kai 2003 metais į vyskupus buvo įšventintas G.Robinsonas, pirmas per daugiau kaip keturis šimtmečius Bažnyčios istorijoje neslėpęs, jog turi homoseksualių ryšių. Pernai jis sudarė civilinę sąjungą su ilgamečiu savo partneriu Naujajame Hampšyre.

61 metų G.Robinsonas teigia, kad jo malda bus visa apimanti: už prezidentą B.Obamą ir visą tautą, bet taip pat ir už tai, kad kiekvienas turėtų teisę į savo tapatybę. Jis neketina cituoti Biblijos, nes nenori, kad jo kalba būtų pernelyg krikščioniška – ne visai Amerikai šis tekstas yra šventas. Sekmadienio renginyje kalbės ir B.Obama, dalyvaus viceprezidentas Joe Bidenas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius