Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indijoje į avariją patekusiai lietuvei lūžo dubens kaulas

Trečiadienį Indijoje per eismo nelaimę nukentėjusiai Lietuvos pilietei lūžo dubens kaulas, praneša „TV3 žinios“. Jos gyvybei pavojus negresia. Šiuo metu kartu su lietuve yra Lietuvos ambasados Indijoje darbuotoja, organizuojamas jos pergabenimas į sostinę Delį.
Eismas Indijoje
Eismas Indijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Jai yra lūžęs dubens klaulas. Bet jos būklė yra stabili, ji yra sąmoninga ir kiek įmanoma tokioje situacijoje jaučiasi gerai. Delyje ji turės dar keletą dienų praleisti ligoninėje, o gulimu režimu planuojama, kad ji turės praleisti bent keletą mėnesių“, – „TV3 žinioms“ sakė Lietuvos ambasados Indijoje atstovė Justina Tylaitė.

Valdo Valiukevičiaus nuotr./Kelionė Indijoje
Valdo Valiukevičiaus nuotr./Kelionė Indijoje

J.Tylaitės teigimu, automobilis, kuriuo keliavo lietuvė, išties buvo perpildytas.

„Pasirinkta ne saugiausia keliavimo priemonė. Ir mašina tikrai buvo perpildyta. Kaip sakė ir pati nukentėjusioji, keliai tame regione tikrai nėra geriausios būklės. Eismo sąlygos yra tikrai sudėtingos, nes vietovė yra kalnuota“, – sakė Lietuvos ambasados atstovė.

Į avariją patekusi lietuvė į Indiją atvyko prieš pusę metų, šioje šalyje studijuoja sanskrito kalbą. Neseniai egzaminus išlaikiusi mergina netrukus ketino vykti į Lietuvą, tačiau prieš tai nutarė dar šiek tiek pakeliauti po Indiją.

Dabar, pasak ambasados darbuotojų, jai šią kelionę teks atidėti. Nebent bus rastas būdas, kaip merginą transportuoti namo.

BNS ketvirtadienį pranešė, kad trečiadienį per eismo nelaimę Indijoje, Utarakando valstijoje, nukentėjo Lietuvos pilietė.

Kaip BNS informavo Užsienio reikalų ministerija, nors oficialiai apie įvykį Lietuvos ambasada Indijoje kol kas neinformuota, turima duomenų, kad lietuvė po avarijos netoli Utarkašio miestelio gydoma Dehra Dūno ligoninėje, apie 250 kilometrų į šiaurę nuo sostinės Delio.

Naujienų portalas tribuneindia.com skelbė, kad toje pačioje vietoje prie Silai posūkio įvyko dvi eismo nelaimės, per kurias žuvo trys turistai iš Delio ir vienas Prancūzijos pilietis, be to, buvo sužeista dar 16 žmonių, tarp jų – lietuvė.

Lietuvė Greta važiavo pikape, kuris po avarijos pavojingai pakibo virš gilaus tarpeklio. Jai ir kitiems pasisekė išsigelbėti nenukentėjus, bet įsėdus į visureigį „Max“, šis taip pat padarė avariją ir nukrito į tarpeklį.

Šį sekmadienį avarija, nusinešusi trijų turistų iš Lietuvos gyvybes, įvyko Turkijoje, Antalijos regione, Manavgato rajone, kur turistus vežęs visureigis nusirito į užtvanką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius