Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Indijoje mirė į automobilių avariją patekęs ministras

Indijos kaimo plėtros ministras Gopinathas Munde antradienį Delyje pateko į avariją, kai kaktomuša susidūrė du automobiliai, ir nuvežtas į ligoninę mirė.
Indijos kaimo plėtros ministras Gopinathas Munde
Indijos kaimo plėtros ministras Gopinathas Munde / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Dėl šios nelaimės premjeras Narendra Modi vos aštuonios dienos po prisaikdinimo neteko aukšto rango sąjungininko.

64 metų G.Munde buvo sužalotas, kai važiavo į sostinės oro uostą. Iškart po avarijos jis buvo sąmoningas ir pajėgė kalbėtis su asmens sargybiniu, bet vėliau ligoninėje mirė sustojus širdžiai.

G.Munde nuo 1995 iki 1999 metų buvo šalies vakaruose esančios Maharaštros valstijos vyriausiojo ministro pavaduotojas, o 2009-aisiais ir 2014-aisiais buvo išrinktas į Indijos žemuosius parlamento rūmus, kur buvo N.Modi partijos „Bharatiya Janata“ (BJP) lyderio pavaduotojas.

Kaimo plėtros ministro postas yra labai svarbus N.Modi vyriausybėje, kurios laukia didžiulis iššūkis sprendžiant kaimo gyventojų skurdo problemą. Daugiau kaip pusė šalies gyventojų gyvena kaime, bet pagamina tik 14 proc. bendrojo vidaus produkto.

N.Modi pasiekė triuškinamą pergalę praėjusio mėnesio visuotiniuose rinkimuose ir užbaigė dešimtmetį trukusį Kongreso partijos, kuri Indijos politikoje dominavo nuo pat nepriklausomybės paskelbimo, valdymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius