Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indijos premjeras pasveikino V. Putiną su pergale rinkimuose ir pažadėjo stiprinti ryšius

Indijos ministras pirmininkas Narendra Modi (Narendra Modis) pirmadienį sveikindamas Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną, laimėjusį rinkimuose, kuriuos Vakarai laiko nesąžiningais, pareiškė, kad tikisi sustiprinti ryšius ir plėtoti, jo teigimu, ypatingus Rusijos ir Indijos santykius.
Amit Dave / REUTERS
Amit Dave / REUTERS

„Nekantriai laukiu, kada galėsime kartu toliau stiprinti laiko patikrintą Ypatingą ir privilegijuotą Indijos ir Rusijos strateginę partnerystę ateinančiais metais“, – socialiniame tinkle „X“ parašė N. Modi.

Jis pareiškė nuoširdžiai sveikinantis V. Putiną.

Naująjį Delį ir Maskvą ryšiai sieja dar nuo Šaltojo karo laikų, o Rusija tebėra didžiausia ginklų tiekėja daugiausiai gyventojų pasaulyje turinčiai šaliai.

Indija vengia aiškiai pasmerkti Rusiją dėl jos invazijos į Ukrainą, nors siekia glaudesnių saugumo ryšių su Jungtinėmis Valstijomis.

Nuo Maskvos invazijos į Ukrainą pradžios Naujasis Delis nupirko šimtus milijonų barelių atpigintos rusiškos naftos, taip sutaupydamas milijardus dolerių ir papildydamas Kremliaus karo biudžetą.

Rusija tapo pagrindine Indijos naftos tiekėja, aplenkusi tradicines didžiąsias Artimųjų Rytų eksportuotojas.

Tačiau pastaraisiais metais Indija taip pat sustiprino bendradarbiavimą gynybos srityje su Vakarų šalimis, įskaitant keturšalį aljansą su Jungtinėmis Valstijomis, Japonija ir Australija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius