-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Interneto paieškos sistemoje „Google“ nebėra Michellę Obamą žeidžiančios nuotraukos

Tinklaraštis „Hot Girls“, kuriame buvo patalpinta įžeidžianti į pirmosios JAV damos Michelle Obama su beždžionės bruožais nuotrauka, ją išėmė ir padarė atsiprašymo pareiškimą, pranešama tinklalapyje guardian.co.uk.
Michelle Obama
Michelle Obama / AFP/„Scanpix“ nuotr.

M.Obamos nuotrauka, kuri atsirasdavo internetinės paieškos sistemos „Google“ vaizdų paieškoje, surinkus Michelle Obamos vardą, buvo patalpinta tinklaraštyje „Hot Girls“, į kurį galima buvo patekti per „Google“ paiešką.

Šiandien tinklaraščio „Hot Girls“ savininkai išėmė minėtąją nuotrauką, kuri ten išbuvo nuo praėjusių metų spalio 21 dienos, ir paskelbė atsiprašymo pareiškimą kinų kalba su gana prastu anglų kalbos vertimu.

Paieškos sistemos „Google“ vadovybė buvo atsisakiusi išimti įžeidžiančią nuotrauką iš paieškos rezultatų sąrašo, nors ir sulaukė nusiskundimų dėl esą rasistinio nuotraukos pobūdžio. Šalia nuotraukos „Google“ patalpino paaiškinimą, kaip veikia paieškos sistema ir kokia yra vadovybės politika jos atžvilgiu.

„Google“ tvirtino, jog laikosi nuostatos „nepašalinti puslapių iš paieškos rezultatų tik todėl, kad jų turinys nepopuliarus arba todėl, kad dėl jo gaunama skundų“.

Pasak „Google“ atstovo, „Hot Girls“ tinklaraštis ir nuotraukos vis dar gali pasirodyti tarp „Google“ vaizdų paieškos rezultatų, nors yra išimami iš sistemos.

Tačiau „Google“ taip pat perspėjo, kad įžeidžianti pirmosios JAV damos nuotrauka gali ir vėl pasirodyti internetinėje erdvėje, jei ją paskelbs kitas tinklaraštis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius