Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Irake ir Afganistane žuvusių lenkų karių artimieji reikalauja milžiniškų kompensacijų

Iš Lenkijos gynybos ministerijos kompensacijų už savo šeimos nario mirtį reikalauja 12 lenkų karių, žuvusių karinėse misijose Irake ir Afganistane, artimieji.
Lenkijos zlotai
Lenkijos zlotai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Jų atstovas advokatas Sylwesteris Nowakowskis persiuntė ministerijai 24 ikiteisminius šaukimus, kuriuose už kiekvieną žuvusįjį reikalaujama po 1 mln. zlotų, informuoja TVN24.

Kompensacijų reikalauja 24 asmenys: septynių Irake ir penkių Afganistane žuvusių lenkų karių našlės, vaikai ir tėvai. Pasak advokato rengiama pateikti dar 10 tokių skundų.

Irake 2003-2007 metais žuvo 22 lenkų kariai, trys užsienio firmų apsaugos darbuotojai lenkai, du žurnalistai ir vienas Lenkijos vyriausybės apsaugos biuro darbuotojas.

Afganistane iki 2011 metų sausio žuvo 23 lenkų kariai ir vienas civilis Lenkijos pilietis.

Anot žuvusiųjų artimųjų advokato, jeigu sprendimą pasiųsti karius į užsienį priima Lenkijos vyriausybė, tai už misijos padarinius yra atsakingas valstybės iždas.

“Šie kariai žuvo nuo prieš juos įvykdyto nusikaltimo. Kadangi artimieji negali vykti nei į Iraką, nei į Afganistaną ieškoti nusikaltėlių, tai tokiu atveju visa atsakomybė tenka valstybės iždui”, – sako S.Nowakowskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius