Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Irake ir Sirijoje žuvo 15 islamo fanatikų iš Australijos

Australijos žvalgybos vadovas Davidas Irvine'as trečiadienį nurodė, kad 15 šalies piliečių žuvo kaudamiesi Sirijoje ir Irake, įskaitant du jaunus mirtininkus sprogdintojus, ir pridūrė, jog didėja šnipinėjimo ir užsienio intervencijos grėsmės.
Reikalavimai sustabdyti islamistų smurtą
Reikalavimai sustabdyti islamistų smurtą / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kanbera taip pat išreiškė susirūpinimą, kad apie 60 australų tapo kovotojais užsienio džihadistų grupuotėse, tokiose kaip „Islamo valstybė“ (IS).

„Manome, kad jau 15 australų žuvo per dabartinius konfliktus, įskaitant du jaunus australus mirtininkus sprogdintojus“, – pridūrė žvalgybos vadovas.

Vienas „Islamo valstybės“ kovotojas iš Australijos – Khaledas Sharroufas – išprovokavo pasipiktinimą, kai socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė nuotraukų, kuriose jo mažametis sūnus, užaugęs Sidnėjuje, pozuoja laikydamas nukauto Sirijos kario nupjautą galvą.

„Užsieniečių kovotojų verbavimas vykti į Siriją ir Iraką yra reikšmingas ir įtraukia daugiau australų negu per bet kokius kitus ankstesnius konfliktus kartu sudėjus“, – pabrėžė D.Irvine'as.

Pasak jo, Australijos saugumo žvalgybos organizacija (ASIO) įsitikinusi, kad dėl tokios padėties reikšmingai padaugėjo šalies piliečių, potencialiai keliančių grėsmę Australijos saugumui.

„ASIO nuomone, yra 60 australų, kovojančių dviejose pagrindinėse ekstremistinėse „al Qaeda“ atšakose: „Jabhat al Nusra“ (al Nusra-Front) bei „Irako ir Sirijos islamo valstybė“, – sakė D.Irvine'as, naudodamas vieną iš ankstesnių IS pavadinimų variantų.

„Manome, kad jau 15 australų žuvo per dabartinius konfliktus, įskaitant du jaunus australus mirtininkus sprogdintojus“, – pridūrė žvalgybos vadovas.

D.Irvine'as nurodė, kad per 100 žmonių Australijoje „aktyviai palaiko“ tas ekstremistų grupuotes, verbuodami naujus kovotojus, ugdydami potencialius mirtininkus sprogdintojus arba siųsdami kovotojams lėšas bei įrangą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius