Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Irane suimta amerikietė su „šnipinėjimo įranga dantyse“

Irano pareigūnai suėmė į šalį iš Armėnijos mėginusią patekti amerikietę su „žvalgybine įranga dantyse“ ir apkaltino ją šnipinėjimu, ketvirtadienį pranešė naujienų agentūra „Fars“.
Dantų menas
Asociatyvinė nuotr.: dantų menas / J.Prunskaitės nuotr.
Temos: 1 Iranas

„Maždaug prieš savaitę muitinės pareigūnai Norduze, Rytų Azerbaidžano provincijoje, suėmė amerikiečių šnipę, vardu Hal Talayan (Hal Talajan)“, – skelbė „Fars“, cituodama neįvardintą šaltinį.
„55–erių amerikietė buvo areštuota, kai be vizos pateko į Iraną. Dantyse ji turėjo šnipinėjimo įrangą“, – sakoma pranešime.

„Suimta amerikiečių šnipė sakė, kad armėnų saugumo pajėgos ją nužudys, jei Iranas ją perduos“, – skelbiama jame.

Apie suėmimą, apie kurį neįvardindama šaltinių trečiadienį pirmoji pranešė mažai žinoma interneto svetainė nasimonline.ir, daugiau informacijos nepateikiama. Ketvirtadienį šią oficialių šaltinių nepatvirtintą informaciją skelbė jau keli Irano laikraščiai.

Jei pranešimas pasitvirtins, tai bus jau ketvirtas šnipinėjimu įtartų JAV piliečių suėmimas Irane.
Trys amerikiečių turistai – 32 metų Sarah Shourd, 28 metų Shane'as Baueris ir to paties amžiaus Joshas Fattalas – buvo suimti 2009 metų liepos 31 dieną, kai keliaudami kalnais perėjo sieną iš kaimyninio Irako.

Nors vėliau S.Shourd dėl humanitarinių priežasčių buvo paleista, Irano valdžia jos bylos nenutraukė ir vasario 6 dieną turėtų įvykti keliautojų trejeto teismas.

Teismo data sutampa su 1979 metų Islamo revoliucijos Irane minėjimu, kuris tradiciškai pasižymi antiamerikietiška retorika.

Irano pareigūnai nuo spalio laiko suėmę du vokiečių žurnalistus, kurie ėmė interviu iš mirti užmėtant akmenimis nuteistos moters sūnaus.

Pasak Irano pareigūnų, vokiečių žurnalistai į šalį atvyko su turistinėmis vizomis ir susitiko su myriop pasmerktos Sakineh Mohammadi Ashtiani's šeima, be reikiamos žurnalistų akreditacijos „pasiskelbę reporteriais“.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius