-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iranietis pilotas išgelbėjo 113 gyvybių: idealus lainerio nutupdymas neišsiskleidus važiuoklei

Irano žiniasklaida negaili pagyrų pilotui didvyriui, atlikusiam beveik neįmanomą žygdarbį – saugiai nutupdžiusiam lėktuvą „Boeing 727“ su neišsiskleidusia priekine važiuokle – ir išgelbėjusiam 113 žmonių gyvybes.
Irano piloto meistriškumas išgelbėjo per šimtą gyvybių.
Irano piloto meistriškumas išgelbėjo daugiau nei šimtą gyvybių. / Kadras iš „YouTube“

Didžiulį oro lainerį teko tupdyti tik ant galinių ratų. Nepaisant viso situacijos pavojingumo, pilotas pademonstravo išskirtinį meistriškumą ir lėktuvą nuleido ant žemės juvelyriškai tiksliai, pažymi newsru.com.

Irano naujienų agentūros „Fars“ teigimu, per spalio 18 dieną įvykusį incidentą nenukentėjo nė vienas aviakompanijos „IranAir“ lėktuvu iš Maskvos „Šeremetjevo“ oro uosto į Teheraną skridęs žmogus – 94 keleiviai ir 19 ekipažo narių.

Prieš leidžiantis Teherano imamo Khomeini oro uoste neišsiskleidė priekinė „Boeing 727“ važiuoklė. Tada lakūnai nusprendė leistis atsarginiame Teherano Mehrabado oro uoste, kur juos sutikti jau pasirengė avarinės tarnybos.

Tačiau pilotas Houshangas Shahbazi sugebėjo sėkmingai nutupdyti lėktuvą, išlaikydamas lygsvarą ant galinių ratų ir išvengdamas šiurkštaus lėktuvo priekinės dalies susidūrimo su žeme. Jeigu dideliu greičiu nusileidimo taku riedantis laineris būtų trenkęsis nosimi į žemę, jis greičiausiai būtų užsidegęs, o juo skridę žmonės – žuvę. Vis dėlto dėl drąsaus piloto meistriškumo nė vienas keleivis net neįsibrėžė.

Kaip pažymi newsru.com, nors ir keistai skamba, tačiau tokia žmonių gyvybėms pavojinga situacija iš dalies galėjo susiklostyti ir dėl tarptautinės bendruomenės, o tiksliau – JAV kaltės. Esmė ta, kad Jungtinių Valstijų Iranui taikomos sankcijos neleidžia pastarajai valstybei įsigyti atsarginių dalių lėktuvams „Boeing“. Dėl to Irano lėktuvai sensta, skraidyti jais tampa vis pavojingiau, o įvairūs incidentai nutinka vis dažniau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius