Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Iš Amerikos vos nebuvo deportuotas prancūzas Holokausto tyrinėtojas

Iš Jungtinių Valstijų vos nebuvo deportuotas Egipte gimęs žydų kilmės prancūzas Holokausto tyrinėtojas, vykęs į vieną Teksaso valstijos universitetą. Vyras buvo sulaikytas lėktuvu atskridęs į Hiustoną.
Mitingas musulmonams paremti
Mitingas musulmonams paremti / „Scanpix“/AP nuotr.

„Esu sulaikytas Hiustono tarptautiniame oro uoste jau dešimt valandų ir mane ruošiamasi deportuoti. Mane sulaikęs pareigūnas buvo labai nepatyręs“, – šeštadienį socialiniame tinkle „Twitter“ parašė 62 metų mokslininkas Henry Rousso.

Tačiau „Texas A&M“ universiteto atstovams pavyko užkardyti deportaciją ir tam padėjo migracijos teisės profesorius, skelbia vietos žiniasklaida. Jos teigimu, profesorius buvo „per klaidą sulaikytas“ ir galėjo būti išsiųstas atgal į Paryžių, kaip nelegalus užsienietis, dėl nesusipratimo, susijusio su jo viza.

H.Rousso per pastaruosius kelerius metus lankėsi keliuose garsiuose Amerikos universitetuose.

„Labai dėkoju už jūsų reakciją, – vėliau parašė profesorius. – Mano padėties negalima palyginti su kai kurių žmonių, kurie negali būti apginti taip, kaip aš.“

Sausio pabaigoje Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas pasirašė įsaką dėl draudimo 90 dienų į šalį įvažiuoti septynių musulmoniškų šalių piliečiams. Tiesa, Egipto tame sąraše nebuvo. Vėliau šį įsaką panaikino federalinis teismas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius