Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 11 19 /12:06

„Small Planet Airlines“ dukterinės įmonės lėktuvas buvo priverstas leistis Bulgarijoje – pranešta apie sprogmenį

Naujienų agentūra „Reuters“ skelbia, kad 159 keleivius iš Varšuvos skraidinęs „Small Planet Airlines“ dukterinės įmonės „SPA Poland“ lėktuvas buvo priverstas leistis Bulgarijoje. Pranešama apie grasinimą susprogdinti lėktuvą.
„Air France“ lėktuvas
Keleivinis lėktuvas / Dariaus Mataičio nuotr.
Temos: 1 Lėktuvas

Visi keleiviai ir įgula buvo evakuoti, tačiau jokio sprogmens lėktuvo salone nebuvo rasta.

„Lėktuvas nusileido Burgo mieste 5 valandą 48 minutės vietos laiku, po lėktuvo LLP8015 įgulos prašymo, sužinojus, kad lėktuvo salone gali būti sprogmuo“, – teigė Bulgarijos civilinės aviacijos atstovas.

Lėktuvas su 159 keleiviais skrido į Hurgados kurortą Egipte.

Girtus pokštus nutraukė ginkluoti pareigūnai

Lenkijos žiniasklaidoje mirga pranešimai, jog menama bomba buvo vieno iš keleivių, Lenkijos piliečio, sumanytas nevykęs pokštas. Girtam juokdariui juokai apie bombą baigėsi labai liūdnai.

Lenkijos naujienų portalas gazeta.pl skelbia liudininkės pasakojimą apie tai, kaip vyko reagavimas į apsvaigusio keleivio grasinimus. Ir kuo tai baigėsi.

Anot lėktuvu skridusios moters, lėktuvo įgula mėgino tramdyti  „pokštininką“ ir kartu keliavusius asmenis, tačiau menamas sprogdintojas nenurimo. Taigi imtasi saugumo procedūrų, lėktuvas greitai nutupdytas artimiausiame Bulgarijos oro uostre, o jis saugumo sumetimas buvo žaibiškai uždarytas.

Lėktuvui nusileidus, į saloną sugužėjo automatais ginkluoti Bulgarijos antiteroristinės rinktinės pareigūnai. „Jie šaukė šitam žmogui: „Kur bomba?!“. Paskui išsivedė pakeltomis rankomis“, - pasakojo liudininkė.

Anot gazeta.pl, menamas sprogdintojas – 64 metų Lenkijos pilietis. Jis Bulgarijos pareigūnams prisipažino buvęs girtas.

„Small Planet Airlines“ žada pasirūpinti keleiviais

„Šiandien, lapkričio 19 d. ryte, oro linijų bendrovės „Small Planet Airlines“ skrydyje P7 8015 (orlaivis „Airbus A320“) iš Varšuvos į Hurgadą keleivis įgulą informavo galimai turįs sprogmenį. Orlaivio įgula priėmė sprendimą leistis artimiausiame Burgaso oro uoste Bulgarijoje ir atlikti visas saugumo procedūras“, – teigiama komapnijos išplatintame pranešime.

„Keleivis po grasinimų vėliau prisipažino, kad tai buvo pokštas, tačiau keleivių saugumas yra bendrovės „Small Planet Airlines“ absoliutus prioritetas, tad yra vykdomos visos skrydžio saugos procedūros. Keleiviai buvo išlaipinti Burgaso oro uoste, iškrautas visas bagažas. Pagal procedūras, bus tikrinami visi keleiviai, jų bagažas, apieškomas orlaivis. „Small Planet Airlines“ imasi visų numatytų priemonių ir procedūrų užtikrinančių skrydžio ir keleivių saugumą bei bendradarbiauja su vietos tarnybomis“, – skelbiama pranešime.

„Small Planet Airlines“ ketina siųsti kitą orlaivį su įgula į Burgaso oro uostą, kad keleiviai pasiektų Hurgadą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius