-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš tvarto į prezidento rūmus

Niekam nežinoma melžėja iš Irškos kolūkio, esančio Vidurio Ukrainoje, gali tapti kandidate į Ukrainos prezidentus sausį numatytuose šalies vadovo rinkimuose.
J.Tymošenko
Mėgstančiai šukuotis kaip Ukrainos valstietei premjerei J.Tymošenko iššūkį rinkimuose gali mesti tikra valstietė. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šios moters kandidatūrą ketina iškelti mažai žinoma partija „Selianska Ukraina“ („Kaimiškoji Ukraina“). Ji neslepia, kad taip žada pasielgti pirmiausia todėl, kad mestų iššūkį vienai būsimų rinkimų favoričių Julijai Tymošenko.

Partijos „Selianska Ukraina“ kandidatė – Lidija Vona. Lietuvių kalba jos pavardė reiškia „ji“. Tai simpatiška, kukli 38 metų slaviško grožio moteris, turinti didelį biustą. „Žinoma, tikime, kad ji laimės, nes Lidija išmėžė ir netokius tvartus“, – pareiškė partijos vadovas Mychajlo Prytula, sumanęs melžėją iškelti kaip kandidatę į prezidentus.

Tai iš tiesų iššūkis J.Tymošenko, kurios rinkimų kampanijos šūkyje vienas svarbiausių žodžių yra „ji“, t. y. „vona“. Rinkimų plakatuose, kuriuose dominuoja balta ir raudona spalvos, pabrėžiami žodžiai „ji dirba“. Atsižvelgiant į aktualijas, dar prijungtas koks nors posakis, pavyzdžiui: „Nors krizė – JI DIRBA“, „Dujų mafija sunaikinta – JI DIRBA“ ir pan.

Mintis iškelti L.Vonos kandidatūrą gimė Vinicos rajone, kur veikia partijos „Selianska Ukraina“ padalinys. Jam vadovaujantis Mychajlo Melnyczukas mano, kad aktyvi J.Tymošenko kampanija jo favoritei nepakenks. „Kažkas iškabino visoje Ukrainoje labai gerus plakatus su žodžiais “JI DIRBA„, o mes visi žinome, kad Irškos kolūkio tvarte dirbanti Lidija Stepanivna Vona iš tiesų dirba daug geriau už juos visus“, – aiškina M.Melnyczukas.

„Ukrainska Pravda“ žurnalistai netruko susirasti ponią Voną. Ši patvirtino, kad jai iš tiesų siūloma dalyvauti prezidento rinkimuose, tačiau ji vis dar svarsto, ar verta tai daryti.

„Susitikusi su kaimo gyventojais, sutikau. Jie supranta, kad tai bus tik pinigų išmetimas į balą, bet žlunga valstybė ir žemės ūkis“, – aiškina galima kandidatė. L.Vona priduria, kad ji nėra paprasta fizinį darbą dirbanti moteris, o Kaimo ūkio valdymo instituto absolventė, ir žino ūkininkų problemas. „Šiandienos politikai mano, kad turime jais dar kartą patikėti, tačiau juk jie mus ir nustekeno. Nustekeno meluodami“, – teigia L.Vona.

„Ar ši moteris taps kandidate į prezidentus, dabar jau priklauso ne nuo jos ir net ne nuo partijos, o nuo pinigų“, – rašo laikraštis „Ukrainska Pravda“. Pagal šią liepą priimtus naujus rinkimų kampanijos nuostatus kandidatas į prezidentus privalo sumokėti 2,5 mln. grivinų, tai prilygsta 850 tūkst. litų, užstatą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius