Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

„Islamo valstybė“ pradėjo sekso vergių eksportą į užsienį

Kurdų atstovai praneša, kad teroristinė organizacija „Islamo valstybė“ (IS) ėmė masiškai pardavinėti belaisves jazides į užsienio valstybes, skelbia rudaw.net.
Protestuojančios jazidės
Protestuojančios jazidės / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Irako šiaurėje esančio kurdiško Sindžaro miesto meras Mihemma Xelilis tvirtina, kad išlaisvintos kurdės moterys papasakojo, jog IS kovotojai sistemiškai eksportuoja belaisves moteris į Pakistaną, Afganistaną, Libiją ir Čečėniją.

„Kol kas mums nepavyko tiksliai nustatyti, kaip moterys išgabenamos iš Irako ir Sirijos, – sakė M.Xelilis, – bet manome, kad kontrabanda vežamos per sausumos sienas.“

M.Xelilis taip pat sakė, kad daugelį kurdžių moterų pavyksta išlaisvinti už išpirką. Pagrobtosioms dažnai paliekami mobilieji telefonai, tad jos gali skambinti savo artimiesiems ir prašyti surinkti pinigus. Jeigu giminaičiams pavyksta surinkti reikalaujamą sumą, kuri gali siekti dešimtis tūkstančių dolerių, į derybas įsijungia tarpininkai. Pastarieji su IS atstovais aptaria mainų procedūrą. Kai kada artimieji mėgina asmeniškai susisiekti su islamistais ir susitarti dėl išpirkos, tačiau tokios pastangos dažniausiai baigiasi nesėkmingai.

Kurdų pareigūnų duomenimis, šiuo metu islamistų nelaisvėje yra 3878 jazidai, iš kurių 1800 – moterys ir vaikai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius