Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 11 /13:53

Ispanijoje per gaisrą žuvo 4 žmonės, įskaitant 3 vaikus, praneša gelbėjimo tarnyba

Per gaisrą Vige Ispanijos šiaurės vakarų pakrantėje žuvo keturi žmonės, iš kurių trys – nepilnamečiai, trečiadienį pranešė gelbėjimo tarnyba.
Temos: 2 Ispanija Gaisras

Iš pradžių gelbėjimo tarnybos teigė, kad visos keturios aukos buvo 9–14 metų amžiaus, tačiau vėliau Vigo meras Abelis Caballero (Abelis Kabaljeras) patvirtino, kad viena iš aukų buvo suaugęs žmogus.

Medikai į ligonines išvežė dar devynis žmones, pranešė Galisijos regiono pagalbos tarnybos. Pasak jų, trijų sužeistųjų, tarp kurių yra vienas vaikas, būklė sunki.

Miestas paskelbė trijų dienų gedulą, nurodė A. Caballero.

Gaisras kilo maždaug 4 val. ryto (5 val. Lietuvos laiku) vieno pastato apatiniame aukšte, sakoma vietos žiniasklaidos pranešimuose.

Ugniagesiai gaisrą užgesino po trijų valandų.

Įvykio vietoje psichologų komanda padeda aukų artimiesiems, nurodė gelbėjimo tarnyba.

Beveik 300 tūkst. gyventojų turintis Vigas yra Atlanto vandenyno pakrantėje Ispanijos Galisijos regione, mažiau nei už 30 km į šiaurę nuo sienos su Portugalija.

Galisijos regiono prezidentas Alfonso Rueda (Alfonsas Rueda) teigė, kad gaisras jį labai sukrėtė, ir pareiškė užuojautą aukų šeimoms.

Ispanijos valstybinė televizija RTVE pranešė, kad pastate kelis butus buvo užėmę skvoteriai, tačiau kol kas neaišku, ar gaisro aukos yra skvoteriai, ar gyventojai.

Gaisras Vige įsiplieskė po to, kai spalio 1 dieną Mursijoje Ispanijos pietryčiuose esančiame naktiniame klube žuvo 13 žmonių.

Ispanijos teismas pradėjo tyrimą dėl netyčinės žmogžudystės, kai naktiniame klube, nepaisiusiame ankstesnio įsakymo jį uždaryti, kilo tragedija. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius