Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanijoje vykstančių Pasaulinių jaunimo dienų dalyviai audringai pasveikino atvykusį popiežių

Šimtai tūkstančių jaunųjų katalikų maldininkų ketvirtadienį vakare džiaugsmingai sveikino popiežių Benediktą XVI, kai šis vadovavo vienai iškilmingai Pasaulinių jaunimo dienų ceremonijai kaitros kepinamame Madride.
Popiežius Benediktas XVI
Popiežius Benediktas XVI / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ši džiaugsminga nuotaika labai skyrėsi nuo netoliese vykusių neramumų, kai guminėmis lazdomis ginkluoti Ispanijos riaušių policininkai išvaikė iš Madrido centrinės Saulės Vartų aikštės apie 150 demonstrantų, protestavusių prieš pontifiko vizitą.

Šioje aikštėje susirėmimai vyko jau antrą vakarą iš eilės: policija vaikė aktyvistus, įtūžusius dėl ekonomikos krizės prislėgtos Ispanijos vyriausybės išlaidų Katalikų Bažnyčios vadovo viešnagei ir šešias dienas vyksiančiam katalikiško jaunimo festivaliui, į kurį susirinko per milijoną piligrimų.

Pontifikas, vilkintis baltą sutaną, užsidėjęs purpuro ir aukso spalvų stulą bei dėvintis baltą kepuraitę, sėdėjo didžiuliame baltame soste, pastatytame ant scenos Madrido centrinėje Kibelės aikštėje.

84 metų popiežių nuo kaitrios rugpjūčio saulės dengė didelis baltas skėtis, taip pat vėsino vandens rūkas, srūvantis nuo scenos, kuri buvo papuošta didžiuliu Švč. Mergelės Marijos ir Jėzaus Kristaus atvaizdu.

Krikščionys iš visų penkių žemynų ant scenos įteikė Šventajam Tėvui tradicines dovanas: lenkė – duoną ir druską, o jaunas australas – Ramiojo vandenyno salų gėlių.

Apie 1,2 mlrd. tikinčiųjų turinčios Katalikų Bažnyčios vadovas ketvirtadienį atvyko į Madridą, kur vadovaus iki sekmadienio vyksiančioms į roko festivalį panašioms iškilmėms. Renginio organizatoriai sakė, jog Pasaulinės jaunimo dienos pritraukė piligrimų iš 193 šalių.

Madrido meras Alberto Ruizas-Gallardonas anksčiau įteikė Benediktui XVI sostinės raktus.

Vėliau pontifikas žengė pro didingus Alkalos vartus – vienus iš penkių istorinių Madrido vartų – lydimas 50 jaunųjų piligrimų, po dešimt iš kiekvieno žemyno.

Šventajam Tėvui buvo įteikta alyvmedžio šakelė, o tradicinius ispaniškus kostiumus vilkintys raiteliai pademonstravo jam savo ir žirgų sugebėjimus. Vėliau pontifikas buvo nuvežtas papamobiliu į Kibelės aikštę, kur įvyko sveikinimo ceremonija.

Savo kreipimesi į tikinčiuosius pontifikas ragino žmones atsispirti gundymui sekti „madingomis idėjomis“.

„Visiems, kurie tenkinasi sekdami madingomis idėjomis – jie ieško prieglobsčio čia ir dabar, užmiršdami tikrąjį teisingumą, arba slepiasi už savo nuomonių, užuot ieškoję paprastos tiesos“, – pareiškė jis.

Penktadienį popiežius vadovaus ilgio Kryžiaus kelio procesijai, kurioje dalyvaus 15 šalių atstovai. Žengdami 700 metrų keliu, jie atkartos Jėzaus nukryžiavimo ir prisikėlimo scenas.

Pontifikas taip pat aplankys prie Madrido esantį vienuolyną „El Escorial“, kuriame susitiks su maždaug tūkstančiu koledžų profesorių.

Benediktas XVI taip pat susitiks su Ispanijos karaliumi Juanu Carlosu ir premjeru Jose Luisu Rodriguezu Zapatero.

VIDEO: Pope Benedict XVI in Madrid

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius