-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanijos karaliaus laukianti dar viena klubo sąnario operacija verčia abejoti dėl jo vadovavimo ateityje

Ispanijos 75 metų karalius Juanas Carlosas trečiadienį atsigauna ligoninėje po sėkmingai atliktos klubo sąnario pakeitimo operacijos, tačiau jo laukia dar viena chirurginė intervencija, kelianti susirūpinimą dėl jo vadovavimo sostui ateityje.
Ispanijos karalius Juanas Carlosas
Ispanijos karalius Juanas Carlosas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Sąnariai Ispanija

Pasak medikų, jo būklė yra „labai patenkinama“ po infekcijos apimto ankstesnio implanto pakeitimo laikinu. Ši operacija buvo aštunta per vos trejus metus.

Tačiau žinia, kad po dviejų mėnesių karaliui teks atlikti dar vieną operaciją, per kurią bus įstatytas nuolatinis klubo sąnarys, sukėlė kalbų, kad jis gali atsisakyti sosto, nors karališkieji rūmai tai neigia.

Ministras pirmininkas Marianas Rajoy pareiškė, kad vyriausybė neketina reguliuoti karaliaus sūnaus ir sosto įpėdinio 45-erių metų princo Felipe vaidmens, jeigu karalius Juanas Carlosas nebegalėtų atlikti savo pareigų.

„Visiškai ne, mes neketiname to daryti, – M.Rajoy sakė žurnalistams antradienio vakarą Niujorke, kur dalyvavo Jungtinių Tautų Generalinėje Asamblėjoje. – Nėra priežasties taip daryti“.

JAV dirbantis klubo sąnarių specialistas Miguelis Cabanela įdėjo karaliui naują kairiojo klubo sąnarį, padengtą antibiotikais nuo infekcijos, sakoma trečiadienį paskelbtame rūmų pranešime.

Iš pažiūros silpnas Juanas Carlosas pastarosiomis savaitėmis pasirodydavo viešuose renginiuose pasiramsčiuodamas ramentais, nes praėjusį lapkritį implantuotas sąnarys kėlė skausmą.

Tačiau jis neprarado optimizmo.

„Jis labai linksmas ir nori vėl atsistoti ant kojų, kai tik daktarai jam leis“, – sakė Felipe, su žmona princese Letizia apsilankęs pas tėvą ligoninėje trečiadienį.

„Jo didenybė naktį praleido gerai. Jis perkeltas iš intensyvios slaugos skyriaus ir nuo ryto yra savo palatoje“, – pranešė karališkieji rūmai po operacijos, kuri buvo atlikta privačioje ligoninėje „Quiron“ vakariniame Madrido priemiestyje.

„Jo pažanga yra labai patenkinama, kraujo apytaka stabili, jaučiasi gerai ir yra geros nuotaikos“, – sakoma pranešime.

M.Cabanela žurnalistams sakė, kad ligoninėje karalius išbus iki aštuonių dienų, tačiau po aštuonių savaičių jam reikės atlikti kitą operaciją nuolatiniam sąnario protezui įstatyti. Dar po šešių savaičių jis galės vaikščioti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius