Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ispanijos premjeras sukritikavo B. Netanyahu reakciją į pagalbos darbuotojų žūtį Gazoje

Ispanijos premjeras Pedro Sanchezas (Pedras Sančesas) trečiadienį sukritikavo kolegos iš Izraelio Benjamino Netanyahu (Benjamino Netanjahaus) reakcija į smūgį, per kurį Gazos Ruože žuvo septyni humanitarinės pagalbos darbuotojai. 
Moncloa / ZUMAPRESS.com
Moncloa / ZUMAPRESS.com

„Laukiame daug išsamesnio paaiškinimo, kokios buvo priežastys“, – sakė jis spaudos konferencijoje Kataro sostinėje baigiantis trijų šalių vizitui Artimuosiuose Rytuose.

„Man tai atrodo visiškai nepriimtina, nepakankama“, – pridūrė P. Sanchezas, paklaustas apie B. Netanyahu pareiškimus dėl šio incidento. 

Antradienį B. Netanyahu pripažino, kad Izraelio pajėgos surengė minimą smūgį.

„Deja, praėjusią dieną įvyko tragiškas incidentas – netyčinis mūsų pajėgų smūgis nekaltiems žmonėms Gazos Ruože“, – sakė jis pranešime.

Jis teigia, kad pareigūnai „kruopščiai tai tikrina“ ir „padarys viską, kad tai nepasikartotų“.

Per smūgį vėlai pirmadienį žuvo septyni labdaros organizacijos „World Central Kitchen“ pagalbos darbuotojai, todėl ji sustabdė savo veiklą Gazos Ruože.

„World Central Kitchen“, aprūpinanti maistu nuo konflikto nukentėjusias bendruomenes, taip pat ir Gazos Ruožą, kuriame katastrofiškai trūksta maisto, pranešė, kad dirbdami palestiniečių anklave žuvo septyni jos komandos nariai.

Organizacijos teigimu, per smūgį žuvo savanoriai iš Australijos, Lenkijos, Jungtinės Karalystės ir palestiniečių teritorijų bei JAV ir Kanados pilietybes turintis asmuo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius