-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanijos Senatas atvėrė kelią būsimam karaliui Felipe VI

Ispanijos Senatas antradienį užtikrintai balsavo už karaliaus Juano Carloso sosto atsisakymą, taip atverdamas kelią jo sūnui Felipe perimti skandalų temdomą karūną per pirmąjį sosto paveldėjimą po demokratijos atkūrimo.
Princas Felipe ir princesė Letizia
Princas Felipe ir princesė Letizia / „Scanpix“/„Sipa Press“ nuotr.
Temos: 1 Ispanija

Nors šalyje teberusena sentimentai už respubliką, aukštieji parlamento rūmai 233 balsais nubalsavo už sosto atsisakymo įstatymą. Penki senatoriai balsavo „prieš“, o 20 susilaikė.

Šiuo įstatymu, kurį parėmė ir valdančioji konservatorių Liaudies partija, ir pagrindinė opozicinė Socialistų partija, sudaromos sąlygos sostui pereiti būsimam karaliui Felipe VI – aukštam, 46 metų buvusiam buriuotojui olimpiečiui.

Kaip naujos karališkųjų asmenų kartos galva, drauge su žavinga 41 metų žmona Letizia, buvusia televizijos žinių laidos vedėja, naujasis monarchas gali pasidžiaugti dideliu populiarumu.

„Scanpix“/„Sipa Press“ nuotr./Princas Felipe ir princesė Letizia
„Scanpix“/„Sipa Press“ nuotr./Princas Felipe ir princesė Letizia

Senato balsavimas buvo vienas paskutinių žingsnių prieš 76 metų karaliaus Juano Carloso 39 metus trukusio valdymo pabaigą.

Juanas Carlosas, kuris drauge su žmona, 75 metų karaliene Sofia, vadovavo šalies perėjimui nuo diktatūros prie demokratijos, prieš pat debatų Senate pradžią surengė paskutinius oficialius savo valdymo pietus valstybės aukšto rango pareigūnams, tarp jų – premjerui Mariano Rajoy.

Trečiadienį Juanas Carlosas pasirašys parlamento aktą, kuriuo įteisinamas jo sprendimas atsisakyti sosto.

Tuo tarpu Madrido gatvėse, išpuoštose tūkstančiais gėlių ir Ispanijos vėliavomis, didėja jaudulys. Viena pirkėja, 75 metų Maria Teresa Gonzalez, laikė suvenyrinį įžengimo į sostą „sertifikatą“.

„Įsirėminsiu jį kaip karūnacijos suvenyrą. Linkiu naujajam karaliui ir karalienei sveikatos ir sėkmės, ir viliuosi, kad jie gali padėti Ispanijai ir užbaigti krizę“, – sakė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius