Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Įspūdinga akimirka: atgailaujantis nacis pabučiavo Holokaustą išgyvenusią moterį

„Joks gėris nekyla iš pykčio. Bet kokia geros valios apraiška mano knygoje istorijos eigoje taps žymiai svarbesne nei pyktis“. Taip kalbėjo Holokaustą išgyvenusi 81 metų Eva Mozes Kor po to, kai ją netikėtai pabučiavo buvęs nacių koncentracijos stovyklos sargas, skelbia huffingtonpost.com.
E.M.Kor ir O.Groeningo susitikimas.
E.M.Kor ir O.Groeningo susitikimas. / „Twitter“ nuotr.
VIDEO: O.Groeningas atsiprašė Holokaustą išgyvenusios E.M.Kor.

Buvęs SS seržantas Oskaras Groeningas teisiamas dėl bendradarbiavimo nužudant mažiausiai 300 tūkstančių žydų kalinių Aušvico koncentracijos stovykloje. 

93 metų O.Groeningas emocingame teismo posėdyje pripažino, jog jam tekdavo budėti ir stebėti, kaip tūkstančiai žydų buvo vedami į mirtį dujų kamerose.

E.M.Kor – viena iš liudininkių O.Groeningo byloje. Neseniai ji paskelbė komentarą dienraštyje „The Times of London“, kuriame atvirai padėkojo buvusiam nacių pareigūnui už „parodytą žmogiškumą ir kaltės prisiėmimą“.

Straipsnį skaitęs ir tokios reakcijos sujaudintas O.Groeningas teismo posėdyje apkabino Holokaustą išgyvenusią moterį ir emocingai dėkodamas pabučiavo į skruostą.

„Aš buvau nustebinta. Tai nebuvo planuota. Tai toks dalykas, kuris nutinka, kai bendrauja tiesiog du žmonės. Aš jam patinku, kaip jums tai? Grįžtu į JAV su buvusio nacio bučiniu ant savo skruosto“, – šypsodamasi kalbėjo E.M.Kor.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius