Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

Įspūdingas skolas palikusio Boriso Berezovskio testamento vykdyti niekas nenori

Neaiškiomis aplinkybėmis Londone kovą miręs verslininkas Borisas Berezovskis britų mokesčių institucijoms galėjo likti skolingas apie 100 mln. svarų sterlingų, skelbia „The Times“.
Borisas Berezovskis
Borisas Berezovskis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Anot bendrovės „Grant Thornton“ atstovų, B.Berezovskis nepaliko pakankamai lėšų skoloms sumokėti. Tokią informaciją bendrovės atstovai pateikė Londono teisme. 

„Jo šeimos teisininkai ginčija išvadą, jog B.Berezovskis yra nemokus skolininkas, ir teigia, jog „Grant Thornton“ tiesiog nepavyko rasti nemažai lėšų, – teigiama „Ino Pressa“ publikacijoje. – Ar jis paslėpė šimtus milijonų dolerių ofšorinėse kompanijose? Ar ilgi metai prabangaus gyvenimo, ekstravagantiškos politinės akcijos ir sudėtingas bylinėjimasis Anglijoje sunaikino jį?“

Tarp nesumokėtų B.Berezovskio mokesčių – skola Jungtinės Karalystės mokesčių ir muitinės tarnybai. Ši mano, kad anapilin iškeliavęs verslininkas galėjo būti ne visiškai sąžiningas mokesčių reikaluose. 

Anot britų spaudos, likus devynioms dienoms iki mirties, B.Berezovskis pakeitė savo testamentą, jame, manoma, įvardijo penkis turto paveldėtojus. Teigiama, kad nė vienas nepanoro tapti testamento vykdytoju, žinodamas, kad jo reikalai – tai didelė netvarka, o problemoms išspręsti prireiks ne vienerių metų. 

Rūpintis jo reikalais Londono aukščiausiasis teismas paskyrė tarptautinę audito bendrovę „Grant Thornton“. 

Rusija iš oligarcho nori išieškoti 3,3 mlrd. rublių (apie 268 mln. Lt) skolų ir teismo išlaidų. Antstoliai Rusijoje atidžiai stebi B.Berezovskio turto likimą. 

Balandį B.Berezovskio mirties tyrimas buvo sustabdytas. Preliminariais duomenimis, verslininkas pasikorė. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius