-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išpuolio Irane aukų skaičius padidėjo iki 42

Irano valstybinė televizija pranešė, kad sekmadienį per savižudžio sprogdintojo ataką prieš Revoliucinės gvardijos karininkus neramiuose šalies pietryčiuose žuvo 42 žmonės.
Irano Revoliucinės gvardijos susirinkimas prieš pat mirtininko išpuolį.
Irano Revoliucinės gvardijos susirinkimas prieš pat mirtininko išpuolį. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Anksčiau skelbta, kad šio išpuolio aukomis tapo 35 žmonės.

Anglų kalba transliuojanti televizija „Press TV“ taip pat nurodė, kad per incidentą buvo sužeista dešimtys žmonių, o Revoliucinė gvardija pažadėjo „triuškinamą“ atsaką visiems už šią ataką atsakingiems asmenims.

„Press TV“ teigimu, tarp išpuolio aukų yra Revoliucinės gvardijos aukšto rango karininkų, civilių ir genčių lyderių. Tai buvo viena kruviniausių tokio pobūdžio atakų šioje šiitiškoje respublikoje pastaraisiais metais.

Sistano ir Beludžistano provincijoje surengtas išpuolis patvirtino, kad pasienyje su Pakistanu ir Afganistanu esančiame pietrytiniame regione, kuriame gyvena daugiausia musulmonai šiitai, didėja nestabilumas.

Sistano ir Beludžistano provincijos sostinės prokuroras sakė, kad atsakomybę dėl išpuolio prisiėmė Abdolmaleko Rigi vadovaujama sunitų sukilėlių grupuotė.

„Kol kas niekas dar nėra areštuotas, bet teroristas Malekas Rigi prisiėmė atsakomybę už šį teroro išpuolį“, – sekmadienį sakė Zahedano prokuroras Mohammadas Marziah, kurį citavo naujienų agentūra ISNA.

A.Rigi vadovauja neaiškiai sunitų grupuotei „Jundallah“ („Dievo kariai“), kuri kaltinama ir dėl ankstesnių panašių išpuolių Sistano bei Beludžistano provincijoje, besiribojančioje su Pakistanu ir Afganistanu.

Irano pareigūnai taip pat apkaltino Jungtines Valstijas ir Didžiąją Britaniją prisidėjus prie šios atakos. Vašingtonas griežtai atmetė šį kaltinimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius