-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išpuolis prieš Vengrijos policiją: sprogimas Budapešte – ne dujų nuotėkis, o savadarbė bomba

Vengrijos pareigūnai vykdo didelio masto operaciją – ieškomas vyras, kuris įtariamas savadarbės bombos susprogdinimu šeštadienio naktį. Buvo sužeisti du policininkai. Pareigūnai mano, kad sprogdintojo taikinys ir buvo policininkai, rašo „The Washington Post“.
Sprogimas Budapešte
Sprogimas Budapešte / „Scanpix“/AP nuotr.

Vėlų šeštadienio vakarą Budapešte nugriaudėjo sprogimas. Kitą dieną pranešta, kad įtariamas dujų nuotėkis, tačiau vėliau pareigūnai paskelbė, kad tai buvo tyčinis nusikaltimas – buvo susprogdinta savadarbė vinių prikimšta bomba. Policijos vadovas Karoly Pappas sakė, kad tyrėjai aiškinasi, ar tai – teroro aktas.

Policijos vadovas teigė, sprogmens vieta ir detonavimo laikas verčia manyti, kad tai buvo tyčinis išpuolis, kuriuo siekta sužeisti patruliuojančius policijos pareigūnus.

23-ejų pareigūnės būklė vis dar kritinė, 26-erių policininkui buvo atlikta operacija, jo būklė stabilizuota.

„Taikinys buvo ne kuris nors iš sužeistų policininkų, bet pačios policijos pajėgos, – sakė K.Pappas. – Noriu, kad būtų visiems aišku – mes surasime kaltininką.“

Sekmadienį buvo sustiprintos policijos pajėgos oro uostuose ir traukinių stotyse. Pareigūnai analizuoja vaizdo įrašus iš 145 stebėjimo kamerų.

Manoma, kad įtariamasis – 20–25 metų vyras, dėvėjęs džinsus ir buvęs su kepure. Už informaciją apie įtariamąjį siūloma 10 mln. forintų (32,7 tūkst. eurų).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius