Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Išsekęs Vaclavas Havelas yra slaugomas namuose, sako jo sekretorė

Buvęs Čekijos prezidentas Vaclavas Havelas po kovą persirgto ūmaus bronchito jaučiasi išsekęs ir yra prižiūrimas namuose, pranešė jo sekretorė.
Vaclavas Havelas
Vaclavas Havelas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Vaclavas Havelas vis dar jaučiasi išsekęs, būna namuose ir nesilanko viešuose renginiuose“, – naujienų agentūrai ČTK sakė Sabina Tancevova.

Po ūmaus bronchito išėjęs iš ligoninės 74-erių V.Havelas kurį laiką praleido kurorte, o dabar gydosi namuose, kur jį lanko gydytojai ir slaugytojai. Prezidentą taip pat prižiūri jo sutuoktinė aktorė Dagmar Havlova.

Pasak S.Tancevovos, V.Havelas ruošiasi šį savaitgalį vykti į užmiesčio rezidenciją ir ten praleisti antrąją liepos dalį.

V.Havelas iš ligoninės, kurioje buvo gydomas dvi savaites, išėjo kovo pabaigoje dalyvauti pasaulinėje jo filmo „Pasitraukimas“ premjeroje.

Šis filmas sukurtas pagal 2007 metų pjesę, kurią V.Havelas parašė baigęs 14 metų trukusią prezidento kadenciją.

Jame pasakojama apie savo postą besiruošiantį palikti valstybės kanclerį Vilemą Rigerį, stebintį, kaip jo pasaulis byra dėl išdavysčių ir negailestingos priešpriešos su jokių skrupulų nepaisančiu įpėdiniu Vlastiku Kleinu.

Aksominės 1989 metų taikios revoliucijos didvyriu laikomo V.Havelo sveikata jau kurį laiką yra gana silpna. Kvėpavimo takų problemos jį lydi nuo laikų, kuriuos jis praleido komunistinio režimo kalėjimuose.

Nuo 1996 metų, kai dėl piktybinio auglio V.Havelui buvo išoperuota trečdalis dešiniojo plaučio, jis serga chronišku bronchitu. 2009 metais jam buvo atlikta dar viena plaučių operacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius