Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 26 /16:50

Italijoje šalia laivo „Costa Concordia“ aptikti žmogaus palaikai

Italų narai, ieškantys dviejų asmenų, pernai dingusių per lainerio „Costa Concordia“ katastrofą, nusinešusią 32 gyvybes, ketvirtadienį aptiko žmogaus palaikus, pranešė šio laivo gelbėjimo darbus prižiūrinti vyriausybinė įstaiga.
„Costa Concordia“ katastrofa pakeitė Džilijo salos gyvenimo ritmą
„Costa Concordia“ katastrofa pakeitė Džiljo salos gyvenimo ritmą / „Scanpix“ nuotr.

„Per paiešką vandenyje prie vidurinės laivo dalies, pakrančių sargybos ir policijos narai rado palaikus, kuriuos dar reikia identifikuoti DNR testu“, – sakoma civilinės gynybos agentūros pranešime.

Agentūros vadovas Franco Gabrielli televizijai SkyTG24 sakė esąs įsitikinęs, jog ten žmogaus palaikai.

Po lainerio katastrofos 2012 metų sausio 13 dieną buvo rasta 30 žuvusiųjų kūnų, tačiau du laivo keleiviai – italė Maria Grazia Trecarichi ir indų rašytojas Russelas Rebello – iki šiol oficialiai yra laikomi dingusiais be žinios.

Dingusiųjų kūnų paieška prasidėjo šią savaitę, kai per precedento neturinčią operaciją praėjusią savaitę pavyko nuo ištiesinti buvusį parvirtusį ant šono 290 metrų ilgio ir 114,5 tūkst. tonų kruizinį laivą.

Italijos naujienų agentūra ANSA pranešė, kad surasti palaikai yra kaulai, kuriems iškelti į paviršių prireikė specialaus prokuratūros leidimo.

Laivo kapitonas Francesco Schettino šiuo metu yra teisiamas už daugybinį nužudymą, pasitraukimą iš avarijos ištikto laivo, kai dar nebuvo baigti evakuoti keleiviai.

Laive „Costa Concordia“ nelaimės metu buvo 4 229 keleiviai ir įgulos nariai iš 70 šalių. Laineris užplaukė ant uolų, kai daugelis keleivių buvo pradėję pirmąją vakarienę per savo kruizą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius