-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italijos premjeras Silvio Berlusconi stojo prieš teismą byloje dėl klaidingų parodymų teikimo

Italijos premjeras Silvio Berlusconi pirmadienį stojo prieš teismą šiauriniame Milano mieste dėl bylos, kurioje vyriausybės vadovas kaltinamas sumokėjęs savo buvusiam advokatui 600 tūkst. JAV dolerių (1,44 mln. litų), kad šis pateiktų žinomai klaidingus parodymus apie jo verslo ryšius.
Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

S.Berlusconi į teismą atvyko apie 8 val. Grinvičo (11 val. Lietuvos) laiku ir išlipęs iš savo automobilio iškart nuėjo į teismo salę, pranešė vienas ten buvęs naujienų agentūros AFP žurnalistas.

74 metų premjeras pirmąkart stojo prieš teismą nagrinėjant bylą, kurios prokurorai tvirtina, jog S.Berlusconi sumokėjo 600 tūkst. dolerių savo buvusiam advokatui britui Davidui Millsui, kad šis sąmoningai duotų klaidingus parodymus.

Ši byla yra viena iš trijų, kurioje S.Berlusconi yra atsakovas.

Premjeras taip pat kaltinamas mokėjęs už seksą nepilnametei prostitutei, pravarde „Rubi širdžių vagilė“ (Ruby Rubacuori), o vėliau mėginęs jai padėti, kai merginą suėmė policija, piktnaudžiaudamas savo tarnybine padėtimi.

Be to, S.Berlusconi buvo pateikti kaltinimai dėl sukčiavimo perkant autorines teises, susiję su jam priklausančios žiniasklaidos imperijos „Mediaset“ televizijos kanalu „Mediatrade-RTI“. Tačiau kol kas nenuspręsta, ar ši byla bus perduota nagrinėti teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius