Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Italų gydytojas Antinori skelbia klonavęs tris kūdikius

Prieštaringai vertinamas italų gydytojas, kuris išgarsėjo, kai padėdavo moterims po menopauzės susilaukti vaikų, dabar per vieną interviu pareiškė klonavęs tris kūdikius, kurie gyvena Rytų Europoje.
Mažylis
Mažylis / Photos.com

„Pasinaudodamas žmogaus klonavimo technologija padėjau gimti trims vaikams“, – savaitraščiui „Oggi“ sakė ginekologas Severino Antinori, kurio interviu spausdinamas trečiadienį.

„Tai du berniukai ir mergaitė, kuriems šiandien – devyneri metai. Jie gimė sveiki ir dabar yra puikios sveikatos“, – tvirtina gydytojas.

Jokių įrodymų jis nepateikė, tik sakė, kad klonavimas buvo atliktas pasinaudojant trijų tėvų, kurie yra nevaisingi, somatinėmis ląstelėmis.

Moters kiaušinėliams laboratorijoje buvo perkelti ląstelių branduoliai, sakė jis.

S.Antinori, kuris išgarsėjo 1994 metais, padėjęs pagimdyti 63 metų moteriai, sakė, kad gerbdamas tų šeimų privatumą „negali eiti toliau“.

Jis pridūrė naudojęs metodą, kuris yra patobulinta avies Dolly klonavimo 1996 metais technologijos versija.

Žurnalistui priminus, kad toks klonavimas katalikiškoje Italijoje yra draudžiamas, gydytojas pareiškė linkęs „kalbėti apie novatoriškus terapijos būdus“ ar „genetinį perkodavimą“, o ne apie klonavimą.

Prieš dvi savaites S.Antinori sulaukė prieštaringų vertinimų, kai paskelbė, kad dirbtiniu būdu apvaisins moterį, kurios vyrą dėl smegenų auglio yra ištikusi negrįžtama koma.

Tai būtų pirmoji tokia procedūra Italijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius