-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įvykdytas pasikėsinimas į buvusį Čečėnijos bataliono „Rytai“ vadą Jamadajevą

Neoficialūs šaltiniai teigia, kad Dubajuje buvo bandyta pasikėsinti į buvusį Čečėnijos bataliono „Rytai“ vadą Sulimą Jamadajevą, rašo Britanijos visuomeninio transliuotojo BBC naujienų svetainė.

Sulimo Jamadajevo brolis Isa ir kiti jo giminaičiai pranešė įvairioms Rusijos žiniasklaidos priemonėms, kad jis esąs gyvas ir yra ligoninėje.

Anksčiau Dubajaus, įeinančio į Jungtinių Arabų Emyratų sudėtį, policija oficialiai paskelbė, kad šeštadienio vakarą gyvenamojo komplekso automobilių stovėjimo aikštelėje buvo paleisti šūviai į 37-erių metų čečėną.

Pasak Dubajaus policijos viršininko Dhahi Khalfano, per šį užpuolimą vyriškis, kurio pavardė Suleimanas Madovas, žuvo.

Rusijos generalinis konsulas Dubajuje pranešė agentūrai „RIA-Novosti“ sekmadienį, kad, jo duomenimis, mieste iš tikrųjų buvo nužudytas Rusijos gyventojas, kilęs iš Čečėnijos.

Kaip rašo „Kommersant“, Suleimanas – tai visas Sulimo Jamadajevo vardas, kaip jis buvo nurodytas pase, o pavardė galėjo būti iškraipyta verčiant į arabų kalbą.

Rusijos generalinis konsulas Dubajuje pranešė agentūrai „RIA-Novosti“ sekmadienį, kad, jo duomenimis, mieste iš tikrųjų buvo nužudytas Rusijos gyventojas, kilęs iš Čečėnijos, bet jo tapatybė nenustatyta.

2005 metais Sulimui Jamadajevui buvo suteiktas Rusijos didvyrio vardas už nuopelnus federalinėms pajėgoms. Jo būrys – batalionas „Rytai“, buvo pavaldus Generalinio štabo Vyriausiajai žvalgybos valdybai (GRU) .

Tačiau S.Jamadajevo ir jo brolių santykiai su Čečėnijos respublikos prezidentu Ramzanu Kadyrovu, kuris apkaltino juos žmonių žudymais ir grobimu, buvo įtempti.

2008 metais batalionas „Rytai“ buvo išformuotas, o tų pačių metų rugpjūtį buvo paskelbta brolių Sulimo ir Badrudžio Jamadajevų federalinė paieška.

Tačiau netrukus po to Sulimas Jamadajevas dalyvavo kariniame konflikte Pietų Osetijoje, ir jo paieška buvo nutraukta.

Pernai rugsėjį Maskvoje buvo nušautas Sulimo Jamadajevo brolis Ruslanas.

R.Kadyrovas atmetė kaltinimus savo sąsajomis su įžūliu Ruslano Jamadajevo nužudymu Maskvos centre. Pasak Čečėnijos prezidento, tai galėjo būti Jamadajevų priešų kraujo kerštas.

S.Jamadajevas keliems Rusijos laikraščiams sakė, kad kraujo keršto priešų jo šeima neturi, tačiau taip pat pabrėžė, kad nekaltina R.Kadyrovo brolio nužudymu.

„Tokio lygio lyderio kaip Sulimas Jamadajevas gali tam tikru metu prireikti. Šia prasme jis yra taikinys visai virtinei žmonių, kurie galėjo būti suinteresuoti jo mirtimi“, – sakė interviu BBC interneto portalo "Kavkazkij uzel" vyriausiasis redaktorius Grigorijus Švedovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius