Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Izraelio karo laivai atakavo humanitarinę pagalbą gabenančius laivus, žuvo daugiau nei 10 žmonių (video, nuotraukos)

Izraelio karo laivams atakavus mažiausiai vieną iš šešių laivų, plukdančių palestiniečius palaikančius aktyvistus ir humanitarinės pagalbos krovinį į blokuojamą Gazos ruožą, žuvo mažiausiai 10 žmonių, o dar nežinomas skaičius buvo sužeisti, pirmadienio rytą pranešė viena arabų kalba transliuojanti palydovinė televizija ir Turkijos televizijos kanalas.
Izraelis apšaudė taikius laivus.
Izraelis apšaudė taikius laivus / „Scanpix“ nuotr.

Izraelio kariškiai paneigė, kad jų šalies pajėgos atakavo laivus, tačiau nurodė vykdysiantys sprendimą neleisti jiems priartėti prie Gazos ruožo.

Palydovinė televizija „al Jazeera“ gavo informacijos telefonu iš flotilei vadovavusio Turkijos laivo, kad Izraelio karo laivyno kariai apšaudė turkų laivą ir jį užėmė, taip pat sužeidė kapitoną. Turkijos televizija NTV taip pat pranešė, kad Izraelio pajėgos užėmė laivą šaudydamos ir kad žuvo mažiausiai du žmonės.

„Al Jazeera“ reportažo pabaigoje buvo girdimas šūksnis hebrajų kalba: „Visiems tylėti!“ Viename Turkijos tinklalapyje publikuojamame vaizdo įraše matomas viename iš laivų kilęs chaosas: oranžines gelbėjimo liemenes vilkintys aktyvistai bėgiojo denyje, o kai kurie mėgino padėti tikriausiai be sąmonės gulinčiam bendražygiui.

Reportaže taip pat matomas virš laivo skraidantis Izraelio sraigtasparnis ir netoliese esantys Izraelio karo laivai.

Šie pranešimai buvo paskelbti paryčiais, kai flotilė buvo dar toli nuo Gazos ruožo krantų. Izraelis anksčiau paskelbė neleisiantis laivams pasiekti blokuojamo palestiniečių anklavo.  

Savo ruožtu Gazos ruožo televizija „al Aqsa“ parodė reportažą, kuriame matomi iš sraigtasparnių besileidžiantys Izraelio komandosai, kurie susirėmė su aktyvistais. Laivo denyje gulėjo keli sužeisti žmonės.

Palestiniečių televizija pranešė, jog du aktyvistai žuvo, o apie 50 buvo sužeisti (tačiau skaičiai nuolat auga).

Izraelio kariškiai atsisakė komentuoti šį pranešimą, o humanitarinės pagalbos laivų vilkstinės organizatoriai sakė nebegalintys susisiekti su laivais.  

VIDEO: Israel raids Civilians on Freedom Flotilla

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius