-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelio ministras prognozuoja palestiniečių nesėkmę siekiant narystės Jungtinėse Tautose

Palestiniečiai nesugebės užsitikrinti daugumos Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Taryboje, kad jų valstybė būtų pripažinta visateise JT nare, antradienį prognozavo Izraelio ministrų kabineto sekretorius Tzi Hauseris.
Palestinietė Gazos mieste eina pro užrašą ant sienos „Taip pasidalijimo pabaigai“.
Palestinietė Gazos mieste eina pro užrašą ant sienos „Taip pasidalijimo pabaigai“. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Duodamas interviu Izraelio armijos radijui Tz.Hauseris sakė, kad palestiniečiams nepavyks užsitikrinti devynių balsų, reikalingų išlaikyti jų viltims tapti JT valstybe su sienomis, egzistavusiomis iki 1967 metais kilusio Šešių dienų karo.

„Valstybė gali būti įkurta tik Saugumo Tarybos, o ne Generalinės Asamblėjos. Palestiniečiai neturi daugumos Saugumo Taryboje, todėl palestiniečių valstybės nebus“, – pridūrė pareigūnas.

Tikimasi, kad Palestiniečių prezidentas Mahmudas Abbasas, vadovaujantis Palestinos išsivadavimo organizacijai (PLO), rugsėjo 23 dieną oficialiai pateiks prašymą priimti palestiniečių valstybę į Jungtines Tautas. Tą pačią dieną jis skaitys pranešimą Generalinėje Asamblėjoje.

„Palestiniečiai pakeis savo požiūrį, kai supras, kad jų vienašališka iniciatyva nenuves niekur, tik tiesiai į aklavietę“, – pabrėžė Tz.Hauseris.

Palestiniečiai teigia manantys, jog pajėgtų surinkti devynis balsus Saugumo Taryboje, kad jiems atsivertų kelias į narystę Jungtinėse Tautose. Tačiau JAV veikiausiai vetuos šį prašymą ir tokiu būdu jį sužlugdys.

Jeigu Vašingtonas blokuotų palestiniečių pastangas, jie tikriausiai kreipsis į JT Generalinę Asamblėją, kur, kaip prognozuojama, lengvai užsitikrintų pakankamai balsų, reikalingų jų statusui pakelti iki nevalstybinių stebėtojų lygmens.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius