-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelio rabinas pasmerkė antiislamišką filmą

Izraelio žydų ortodoksų rabinas bei buvęs ministrų kabineto narys Michaelis Melchioras trečiadienį pasmerkė islamą žeminantį ir protestus Libijoje bei Egipte sukėlusį filmą, pavadindamas jį „šlamštu ir purvu“.
Michaelas Melchioras
Michaelas Melchioras / „Scanpix“ nuotr.

„Nors išraiškos laisvė ir teisė panaudoti satyrą yra šventi demokratijos principai, šiomis laisvėmis negalima pateisinti šlamšto ir purvo platinimo“, – sakė ilgametis tarpkonfesinio dialogo šalininkas M.Melchioras savo pareiškime.

„Samo Bacile'o, kuris save vadina žydu ir izraeliečiu, sukurtas filmas, buvo išleistas prisidengiant “karu su teroru„, bet iš tiesų yra filmas, kuris paniekina šimtų milijonų musulmonų tikėjimą ir orumą bei patį islamo pranašą Mohammedą labiausiai žeminančiu ir šlykščiu būdu“, -pridūrė jis.

Mažo biudžeto dviejų valandų trukmės filme „Musulmonų nekaltybė“ (Innocence of Muslims) aktoriai kalba su ryškiu amerikietišku akcentu. Juostoje musulmonai vaizduojami kaip moralės normų nepaisantys ir be priežasties smurtaujantys žmonės.

Tariamą pranašo Mohammedo istoriją pasakojantis filmas, kuriame neišvengiam ir pedofilijos bei homoseksualumo temų, sukėlė protestus Egipte ir Libane, kur protestuotojams atakavus JAV konsulatą Bengazyje žuvo JAV ambasadorius Chrisas Stevensas ir dar trys amerikiečių pareigūnai.

Kaip rašo „Wall Street Journal“, filmą prodiusavo Amerikoje gyvenantis izraelietis S. Bacile'as.

Izraelio vidaus reikalų ministerija atsisakė kalbėti apie tai, „ar tas ar kitas asmuo turi Izraelio pilietybę“.

„Esu žydas ir Izraelio rabinas – man gėda dėl šio filmo žeminančio stiliaus ir kalbos“, – sakė buvęs socialinių reikalų ministras ir užsienio reikalų viceministras M.Melchioras

„Tai prieštarauja Izraelio Toros esmei ir paniekina Dievo vardą“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius