-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 19 /09:52

Izraelio ultimatumas „Hamas“: per 36 valandas nutraukiate ugnį, arba bus pradėtas galingas puolimas

Izraelis perspėjo „Hamas“, kad jeigu šis nenutrauks ugnies ir apšaudymų raketomis, po 36 valandų bus sustiprintas puolimas Gazos ruože.
Izraelio kariuomenė
Izraelio kariuomenė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Izraelio finansų ministras Yuvalis Steinitzas radijo stočiai IDF pareiškė, kad laikas, likęs iki galingo puolimo, gali būti skaičiuojamas valandomis, o ne dienomis, rašo RT.

Anot politiko, Izraelio valdžia yra kryžkelėje. „Arba mes judame link ramybės, arba link prasmingo operacijos išplėtimo... Įskaitant ir galimybę priimti galutinį karinį nuosprendį“, – kalbėjo ministras.

Izraelis pareikalavo, kad „Hamas“ nutrauktų ugnį ir liautųsi šaudę raketas, kurias laido jau kelerius metus.

Papildyta 9.52 val. Kaip skelbia IDF radijo stotis, tarp Izraelio ir „Hamas“ atstovų per tarpininkus nuolat palaikomas ryšys, tačiau nesutarimai tarp abiejų šalių nemažėja.

„Hamas“ reikalauja, kad būtų nutraukta Gazos ruožo blokada, Izraelio saugumo pajėgos įsipareigotų neperžengti saugumo sienos ir nebebūtų šaudomos raketos, rašo IsraelNationalNews.com.

Izraelis reikalauja, kad „Hamas“ ne tik nutrauktų ugnį, bet ir sustabdytų ginklų kontrabandą į Gazos ruožą. Izraelis sutinka, kad būtų atidaryta siena su Egiptu, tačiau atsisako atverti praėjimus į Izraelį.

Izraelio aviacijos smūgis pirmadienį paryčiais nusinešė dar trijų palestiniečių, buvusių viename automobilyje Gazos ruožo centrinėje dalyje, gyvybes, pranešė medikai ir palestiniečių šaltiniai. Po šio antskrydžio jau šeštą dieną vykdomos Izraelio operacijos prieš Gazos ruožo kovotojus aukų padaugėjo iki 84.

Tuo tarpu interneto „haktyvistais“ (programišiais-aktyvistais) prisistatantys „Anonymous“ Izraeliui paskelbė kibernetinį karą ir sekmadienį „nulaužė“ valstybines svetaines, Jeruzalės banko duomenų bazę ir nutekino 5 tūkstančių Izraelio pareigūnų asmeninę informaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius