-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelis planavo nužudyti Ahmadinejadą, pareiškė Irano žvalgybos vadovas

Irano žvalgybos vadovas Gholam-Hosseinas Mohseni Ejeie penktadienį pareiškė, kad Izraelis planavo nužudyti Mahmoudą Ahmadinejadą praėjusį mėnesį vykstant prezidento rinkimams.
Irano prezidentas
Irano prezidentas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Naujienų agentūra "Fars" citavo G.H.M.E.Ejeie žodžius, kad Izraelio pareigūnai norėdami įvykdyti šį sumanymą susitiko su tremtyje gyvenančia Irano opozicine grupuote, Irano liaudies mudžahedai (ILM).

"Sionistų režimas susitiko su veidmainių grupuote (taip Irane vadina ILM) Egipto Šarm el Šeiche ir Paryžiuje, ketindami nužudyti Ahmadinejadą", - sakė G.H.M.E.Ejeie.

Tačiau ILM iškėlė tam tikras sąlygas, sakė jis.

"Šie veidmainiai pareikalavo, kad už tą darbą JAV ir kitos šalys išbrauktų jų organizaciją iš juodųjų (teroristinių organizacijų) sąrašų", - sakė žvalgybos vadovas.

"Priešai netgi, siekdami šio tikslo, tarėsi su maištininkais šalies rytuose", - pridūrė jis, turėdamas omenyje sunitų sukilėlius, kurie aktyviai veikia prieš Irano šiitų valdžią.

Įtampa tarp Irano ir Izraelio dar labiau sustiprėjo valdant M.Ahmadinejadui, nes pastarasis dažnai savo kalbose užsipuola Izraelį.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius