Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

J.Kaczynskis: Lietuvos lenkams trūksta paramos

Buvęs Lenkijos premjeras, prezidento Lecho Kaczynskio brolis dvynys Jaroslawas sukritikavo šalies premjerą Donaldą Tuską už tai, kad šis esą negina Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) parlamentarų, praneša lenkų radijas.
Jaroslawas Kaczynskis
Jaroslawas Kaczynskis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

J.Kaczynskis šiuo metu yra didžiausios opozicinės konservatyvios partijos „Įstatymas ir teisingumas“ pirmininkas.

Du iš trijų išrinktų į Lietuvos Seimą LLRA narių Valdemaras Tomaševskis ir Michalas Mackevičius gali netekti mandato dėl to, kad turi Lenko kortą.

Dėl to, ar Lenko korta prilygsta ištikimybės Varšuvai deklaracijai, turi nuspręsti Lietuvos Konstitucinis Teismas.

Jeigu jis pripažins, jog Lenko korta reiškia priesaiką Lenkijai, V.Tomaševskis ir M.Mackevičius nebegalės būti Lietuvos Seimo nariais, nes pagal Lietuvos konstituciją šios šalies Seimo nariu gali būti Lietuvos pilietis, jokia priesaika nepasižadėjęs kitai valstybei.

Pasak Lenkijos radijo, „Įstatymo ir teisingumo“ frakcijos Lenkijos Seime nariai šiuo klausimu kritikuoja ne vien vyriausybę. Šios partijos deputatai parengė laišką savo kolegoms Lietuvos Seime, kuriame reiškia susirūpinimą susidariusia padėtimi.

„Įstatymo ir teisingumo“ vicepirmininkas Adamas Lipinskis pakvietė valdančiosios Pilietinės platformos parlamentarus prisijungti prie jų iniciatyvos arba pasiųsti atskirą laišką Lietuvos Seimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius