Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Japonija atšauks dalį sankcijų Šiaurės Korėjai

Japonija atšauks dalį savo vienašališkų sankcijų Šiaurės Korėjai, premjeras paskelbė ketvirtadienį, po derybų dėl Japonijos piliečių, pagrobtų per Šaltąjį karą.
Šiaurės Korėjos diktatorius Kim Jong Unas
Šiaurės Korėjos diktatorius Kim Jong Unas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Atšauksime priemones, kurias taikė Japonija“, – ministras pirmininkas Shinzo Abe sakė žurnalistams.

Šis sprendimas buvo paskelbtas po to, kai abiejų šalių delegacijos susitiko Pekine aptarti, kad nutiko dešimtims ar net šimtams Japonijos piliečių, kuriuos 8-ame ir 9-ame dešimtmetyje pagrobė Šiaurės Korėjos agentai, kad pagrobtieji apmokytų komunistinės valstybės specialiųjų tarnybų darbuotojus japonų kalbos ir papročių.

Tos sankcijos buvo papildomi suvaržymai, taikyti kartu su tarptautinėmis priemonėmis, vykdomomis pagal Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Tarybos rezoliucijas, priimtas po Šiaurės Korėjos įvykdytų branduolinių užtaisų ir raketų bandymų.

Japonija ir Šiaurės Korėja nepalaiko oficialių diplomatinių ryšių, o abiejų šalių santykiai dešimtmečius buvo labai įtempti.

Panašu, kad Pchenjanas, nors ir neseniai išbandęs kelias raketas, siekia pagerinti ryšius su Tokiju, kai pablogėjo santykiai su Pekinu – Šiaurės Korėjos ilgamečiu globėju ir gynėju.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius